Η ανακοίνωση:

Αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και τον λαό της πόλης μας, για τα ίδια τα παιδιά μας η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για να ενημερωθεί δήθεν, για άλλη μια φορά, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Μάλιστα η επίσκεψη έγινε χωρίς καμία ενημέρωση, στα «μουλωχτά» που λέει και ο λαός μας μην τύχει και κινητοποιηθούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι γονείς και συνολικά ο λαός της πόλης μας ενάντια στην κοροϊδία και την πρόκληση που έστησε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.
Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός, αφού εδώ και χρόνια με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης απαξιώνεται το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην περιοχή. Είναι πρόκληση αφού ούτε η κυρία Γκάγκα, ούτε κανείς από την κυβέρνησή της δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα γιατρών, νοσηλευτών, προσωπικού και γονιών για τις χρόνιες ελλείψεις του συγκεκριμένου Νοσοκομείου. Κανείς τους, ούτε και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα αιτήματα του ΕΚ Πάτρας και των πάνω από 86 σωματείων, συλλόγων και φορέων της Πάτρας που υπέγραφαν το διεκδικητικό του πλαίσιο. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, τις δεκάδες παρεμβάσεις του ΕΚΠ, της Δημοτικής Αρχής, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της ΕΙΝΑ στην 6 η ΥΠΕ, τους χιλιάδες που μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Πάτρας διαδήλωσαν τον περασμένο Ιούνη ενάντια στην απαξίωση και το κλείσιμο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.
Είναι πρόκληση λίγες μέρες αφού δόθηκε στη Διαβούλευση το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη η Αναπληρώτρια Υπουργός να επισκέπτεται ένα Νοσοκομείο δήθεν για να δει πως θα λυθούν χρόνια προβλήματα. Το ίδιο το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε η κυβέρνησή της είναι ένα νομοσχέδιο – τομή, που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την παραπέρα ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της Υγείας και τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.
Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς! Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η εργάτρια και ο εργάτης, οι οικογένειές τους, συνολικά ο Πατραϊκός λαός από τη διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα. Από το πρωί σήμερα εγκαινιάζει και παρακολουθεί την εξέλιξη έργων που χρυσοπληρώνει ο λαός και στο τέλος δεν θα μπορεί ούτε να τα χρησιμοποιεί λόγο των διοδίων και των αυξημένων εισιτηρίων. Είναι έργα που υπηρετούν τις ανάγκες κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έργα που κατασκευάζονται με τον ιδρώτα και το αίμα δεκάδων εργατών συναδέλφων μας.
Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τα σχέδια επενδύσεων στην περιοχή, τα δεκάδες δις ευρώ που θα δοθούν σε επιχειρηματίες. Αυτή η ανάπτυξη που έκλεινε σε όλες τις πτώσεις ο πρωθυπουργός όλη μέρα στην Αχαΐα δεν αφορά τις λαϊκές ανάγκες, τα μεροκάματά μας, το εισόδημά μας, τα σχολεία των παιδιών μας, την υγεία μας. Αφορά τα κέρδη των λίγων, γι’ αυτό άλλωστε περίσσεψαν σήμερα τα χαμόγελα όλων αυτών των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα.
Όλοι στον αγώνα λοιπόν! Τίποτα καλό δεν είδαμε όταν περιμέναμε μια κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματά μας, όταν περιμέναμε λύσεις από αυτούς που μας κυβερνάνε, αυτούς που μας οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, που εκτόξευσαν την ακρίβεια και μετά μας δίνουν και ένα «καλάθι του κοικοκυριού….», «αρ…α καπαμά» δηλαδή. Το μεγάλο και γεμάτο καλάθι το παίρνουν οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και εφοπλιστές. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση, η οργάνωση στα σωματεία και τους συλλόγους μας, η αλληλεγγύη. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Αυτό έδειξε και η συγκλονιστική, άμεση παρέμβαση
σωματείων, φορέων, απλών ανθρώπων ενάντια στην προκλητική ενέργεια κράτους, κυβέρνησης και τραπεζών να πετάξουν έξω από το σπίτι της μια χαμηλοσυνταξιούχο για χρέη 15.000 ευρώ. Όμως έφαγαν τα μούτρα τους αφού συνάντησαν την οργή και τον οργανωμένο αγώνα χιλιάδων που άμεσα βρέθηκαν στο σημείο και αργότερα διαδήλωσαν στην περιοχή του Ζωγράφου.
Μόνο μέσα από τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε νίκες και κατακτήσεις. Η επιτυχία της Απεργίας της 9 ης Νοέμβρη δείχνει ότι η εργατική τάξη, ο λαός μας δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ