ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ, ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ
ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ
25η Νοέμβρη, μια ιστορικά αιματηρή μέρα αγώνα που χαράχτηκε στη μνήμη μας ως μέρα βασανισμού και θανάτου των γυναικών. Ως μέρα, την οποία οι γυναικείες οργανώσεις απαίτησαν να καθιερωθεί ως τέτοια, δηλαδή ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Η κυριαρχία προσπαθώντας να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει την ημέρα αυτή, την καθιέρωσε καθεστωτικά. Διοργανώνοντας φιέστες στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών, με γιορτές και λουλούδια σε χλιδάτες αίθουσες όπου χύνονται κροκοδείλια δάκρια, με εκδηλώσεις κρατικών θεσμών που υπόσχονται να βοηθήσουν, με ομιλίες υπουργών που δεσμεύονται να πατάξουν την έμφυλη βία, με καμπάνιες ενσυναίσθησης ακόμη και από την αστυνομία που για λίγες ώρες σταματά να βιάζει, να δολοφονεί και να βασανίζει φορώντας το ανθρωπιστικό της προσωπείο, κράτος, πατριαρχία και καπιταλισμός επελαύνουν, μεταφέροντας το απόγειο της σήψης που βρίσκονται σήμερα επάνω στην κοινωνία. Γιατί είναι οι ίδιοι που γεννούν, θρέφουν και αναπαράγουν αυτό για το οποίο υποκριτικά διατρανώνουν πως θέλουν να αποτινάξουν. Την έμφυλη βία. Είναι οι ίδιοι που ενώ μας βιάζουν, μας σκοτώνουν και μας κακοποιούν καθημερινά, έρχονται κάθε 25η Νοέμβρη συντονισμένα και ξεδιάντροπα με πύρινους λόγους να αποποιηθούν και να ξεπλύνουν τα εγκλήματά τους εις βάρος μας.
Ζούμε στην εποχή της ολοένα και αυξανόμενης έντασης, αλλά και συχνότερης δημοσιοποίησης των περιστατικών βιασμών και μαστροπείας παιδιών και γυναικών. Των γυναικοκτονιών, των αλλεπάλληλων κακοποιήσεων και των παρενοχλήσεων στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο και στο σπίτι. Στην εποχή που η υποχρεωτική συνεπιμέλεια παιδιών στα διαζύγια είναι πρόσφατος νόμος του κράτους, στην εποχή που ο θρησκευτικός σκοταδισμός επιτίθεται εκ νέου στις γυναίκες, απαιτώντας την κατάργηση των αμβλώσεων, στην εποχή που οι μπάτσοι βιάζουν μέσα στα αστυνομικά τμήματα, στην εποχή που οι μπάτσοι βιάζουν και εκδίδουν γυναίκες και παιδιά έξω από τα αστυνομικά τμήματα, στην εποχή που το trafficking γυναικών και παιδιών είναι η απάντηση του κράτους στον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστριών όταν δεν δολοφονούνται στα σύνορα ή δεν θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, στην εποχή που βιαστές, μαστροποί και γυναικοκτόνοι ξεπλένονται από τα ΜΜΕ, συγκαλύπτονται από το κράτος και πέφτουν στα «μαλακά» από τις δικαστικές αρχές, κυκλοφορώντας ακόμη και ελεύθεροι, ειδικά όταν αποτελούν κομμάτι της «υψηλής» κοινωνίας.
Στην εποχή που ήρθε στο φως το αυτονόητο. Πως τα κυκλώματα διακίνησης και βιασμού γυναικών και παιδιών αποτελούνται από γόνους πλουσίων, από επιχειρηματίες που ανήκουν στην «καλή» κοινωνία, από μπάτσους και δικαστικούς που συμμετέχουν ενεργά συντονίζοντας και συγκαλύπτοντας, από μέλη κομμάτων που κυβερνούν, από μέλη δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων, από ιερείς και αρχιμανδρίτες. Στην εποχή, που είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά και ούτε κάποιες αποκλίσεις του κόσμου που ζούμε, αλλά είναι το ίδιο το σύστημα, το κράτος, ο καπιταλισμός και η πατριαρχία που οργανωμένα βιάζουν, σκοτώνουν και κακοποιούν εμάς και τα παιδιά μας. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την έμφυλη βία, για τη γυναικεία καταπίεση και συνολικά για την ανθρώπινη υποδούλωση.
Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει πως στρεφόμενος στους θεσμούς του κράτους που και είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των παραπάνω, θα βρει τη λύση στην υπόθεση της έμφυλης βίας και της γυναικείας χειραφέτησης. Από την πλευρά μας, ως γυναίκες αγωνίστριες, ως γυναίκες που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως κομμάτι και πλάι σε όσες βιώνουν στο πετσί τους την έμφυλη βία και καταπίεση, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τον κόσμο των αφεντικών. Έχουμε κατανοήσει πλήρως την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός οργανωμένου αντιθεσμικού μπλοκ αγωνιζόμενων γυναικών που θα στραφεί ξεκάθαρα ενάντια στο υπάρχον σύστημα καταπίεσης και υποταγής.
Από τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν που μάχονται ενάντια στο θρησκευτικό σκοταδισμό και τους αυταρχικούς τους δυνάστες, τις αδερφές και τα παιδιά μας που καθημερινά παλεύουν με τα τέρατα και βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους έως όσες καθημερινά κακοποιούνται και παρενοχλούνται από τους μπάτσους που έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή των Εξαρχείων, δίνουμε τη μάχη αγωνιζόμενες τελικά για έναν καλύτερο κόσμο. Πορευόμαστε ώμο με ώμο και κατεβαίνουμε στους δρόμους αυτές και αυτοί που αποζητούμε τη ζωή στον κόσμο της γυναικείας χειραφέτησης, της πραγματικής ισότητας, της αξιοπρέπειας όλων. Στον κόσμο των παιδιών που μπορούν να μεγαλώνουν ελεύθερα ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω τους, στον κόσμο που αφεντικά, μαφίες, κακοποιητές, νταβατζίδες, δολοφόνοι και βιαστές δεν έχουν καμία θέση.
Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΥΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥΣ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΙΑΖΕΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην έμφυλη βία: Παρασκευή 25/11 6:00 μ.μ. από την πλ. Γεωργίου
ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην έμφυλη βία