Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα σε πολλές των περιπτώσεων είναι απανωτά και αφορούν κυρίως εργασιακούς χώρους, καταστήματα, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σχολεία.

Για παράδειγμα σε υπηρεσία δήμου της Αχαΐας τις περασμένες μέρες εντοπίστηκαν πάνω από έξι κρούσματα συνολικά που κόλλησαν συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Κρούσματα υπήρχαν επίσης τις περασμένες ημέρες σε σούπερ μάρκετ αθηναϊκής αλυσίδας, και σε κατάστημα ρουχισμού ξένων συμφερόντων που δραστηριοποιείται στην Πάτρα.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κρούσματα παντού, ενώ έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και μία ακόμα πιο σημαντική προσέλκυση ασθενών ή ύποπτων κρουσμάτων στα εξωτερικά ιατρεία.

Ακόμα περισσότερα είναι τα περιστατικά στα σχολεία, τόσο σε αυτά της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε γυμνάσιο της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν πάνω από δέκα κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές μέσα σε λίγες μέρες.

Για έξαρση κρουσμάτων covid μιλάνε και οι ιδιώτες ιατροί που δέχονται συνεχώς τηλεφωνήματα από ασθενείς για το τι να κάνουν και πώς θα πρέπει να περάσουν την θεραπεία τους.

Πάντως από την πλευρά τους οι υγειονομικές αρχές, οι γιατροί και οι άνθρωποι της δημόσιας υγείας κρούουν προς όλους το καμπανάκι του κινδύνου, τονίζοντας ότι η έξαρση του ιού που ήταν αναμενόμενη έφτασε νωρίτερα και αν δεν υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.