Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Mega Καλημέρα» ήταν η Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην Ελεονώρα Μελέτη και τον Θανάση Πάτρα. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο.

«Όταν διαβάζω ένα σενάριο έχω πάντα μία αίσθηση. Μου δημιουργεί εικόνες και μία αίσθηση, αν θα πάει καλά, αν θα αρέσει στον κόσμο… Με το Μαύρο Ρόδο ένιωσα ότι είναι το επόμενο σωστό βήμα. Μου αρέσει η Πολυξένη ως χαρακτήρας. Δεν την είδα τόσο κακιά. Δεν έχω κάνει τέτοιο ρόλο και όντως, οι αρνητικοί ρόλοι έχουν ένα επιπλέον δέλεαρ, γιατί ταυτίζεται ο κόσμος ίσως λίγο περισσότερο; Είναι πιο ελκυστικοί; Έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι ωραίο να παίζω μοιραίες και ωραίες γυναίκες», είπε αρχικά η Θεοφανία Παπαθωμά.

Αναφερόμενη στη πετυχημένη σειρά Άγγιγμα Ψυχής, στην οποία πρωταγωνιστούσε, τα μόνα κοινά στοιχεία που βρίσκει η Θεοφανία Παπαθωμά με το Μαύρο Ρόδο είναι ο ανομολόγητος και απαγορευμένος έρωτας: «Δεν έχω ζήσει απαγορευμένο έρωτα. Είμαι πιο συντηρητική, δεν θα ζούσα ποτέ ένα τέτοιο έρωτα. Δεν τρελαινόμαστε στον έρωτα; Είναι μία μανία ο έρωτας, που είναι δοσμένη από τον Θεό. Αυτό το λέει ο Πλάτωνας. Αν πιστεύει αυτός στον Θεό, πιστεύω κι εγώ».

Η Θεοφανία Παπαθωμά μίλησε για το πως μεγαλώνει τα παιδιά της, λέγοντας πως θέλει να μεγαλώσουν ελεύθερα: «Προσπαθώ να μην τα χειραγωγώ. Θέλω να σκέφτονται με τον δικό τους τρόπο, γιατί πολλές φορές διδασκόμαστε και παραδειγματιζόμαστε από τα παιδιά. Τα παιδιά μας διδάσκουν την αγάπη, την άνευ όρων αγάπη. Μας αγαπάνε πιο πολύ απ΄ ότι εμείς».