Πέρα από τη συντήρηση και την ανακαίνιση των σχολικών συγκροτημάτων της Πάτρας που ολοκληρώνεται ο Δήμος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων. 

Τα δύο από αυτά, έχουν ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης, όπως το 3ο Γυμνάσιο της Πάτρας και το 12ο  Δημοτικό Σχολείο, το πρώτο στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα και το άλλο, στην πλατεία Βουδ.

Όμως υπάρχουν και άλλα σχολικά κτίρια που με βάση το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, είναι να κατασκευαστούν.

Το μεγαλύτερο προτζεκτ από αυτά τα έργα είναι το ζήτημα των νηπιαγωγείων που βρίσκονται σε ακατάλληλους χώρους σε διάφορα κτίρια της Πάτρας.

Πρόκειται για 25 νηπιαγωγεία από τα οποία είναι να μεταστεγαστούν τα 13, με τον δήμο να έχει βρει δημοτικά οικόπεδα, δημοτικό κτίριο, κρατικό κτίριο και 2 κτίρια Ιδρυμάτων ΝΠΠΔΔ για τον σκοπό αυτό. Από εκεί και πέρα στο πρόγραμμα κατασκευών σχολικών κτιρίων που έχει εκπονήσει ο δήμος είναι τα εξής έργα:

- 12ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (ανεγείρεται - έχει διακόψει προσωρινά τις εργασίες η αρχαιολογική υπηρεσία λόγω ευρημάτων). 

- Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου (έχει ενταχθεί σε κατασκευαστικό πρόγραμμα της ΚΤΥΠ, που περιμένει την κρατική χρηματοδότηση για να δημοπρατηθεί).

- 10ο Γενικό Λύκειο Πάτρας (έχει υποβληθεί ο πλήρης φάκελος από το Δήμο στην ΚΤΥΠ και αναμένεται η ένταξη του σε κατασκευαστικό πρόγραμμα). 

- Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πάτρας (έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ανακατασκευής του Εργοστασίου Λαδόπουλου). 

- Δημοτικό - Νηπιαγωγείο Καμινίων (έχει εξευρεθεί οικόπεδο, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης από το Δασαρχείο ενός στρέμματος ακόμη, που απαιτείται για να είναι επαρκές και κατάλληλο και το επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας για να συνταχθεί ο φάκελος). 

- Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πάτρας (έχουν εξευρεθεί τρία (3) εναλλακτικά οικόπεδα στα οποία θα κάνει αυτοψία η αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας για να εγκρίνει το πλέον κατάλληλο και να συνταχθεί φάκελος). 

- Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας (ίδιο με ΕΝΕΕΓΥΛ).