«Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!»
του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

Το θεατρικό αριστούργημα που παρουσιάστηκε στη Θεατρική σκηνή της Γκαλερί Δημιουργών, στο Μουσείο Γουλανδρή, στο θέατρο Αλκμήνη, στο Πολεμικό Μουσείο και σε διάφορες πόλεις και Φεστιβάλ, έρχεται στην Πάτρα!
Στο Θέατρο «ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» μόνο για δύο παραστάσεις:
Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 21:30 & Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 21:00
Ο ήρωας Νικηταράς συνομιλεί στη σκηνή με την ψυχικά διαταραγμένη κόρη του… Ακόμα ένα έργο από τη καυτή πένα του γνωστού θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου αυτή την φορά, μας παραδίδει τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου σε μια αποκαλυπτική παράσταση.
Ένας ήρωας του 1821, που έδωσε τόσες μάχες, σπάζοντας τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. Που είδε την κόρη του να τρελαίνεται, σαν τον αντίκρισε μες στα αίματα, βασανισμένο από Έλληνες! Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό.
Που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς κι εξευτελισμούς. Ένας ήρωας, που μετά την επανάσταση τυφλώθηκε από τις κακουχίες και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.
Ένας ήρωας, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του… Μια σπαραχτική, ανθρώπινη παράσταση.
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό & 10€ μειωμένο
Κρατήσεις: viva.gr και στα τηλέφωνα 2611811281 & 6937341717

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Φωτισμοί-ήχοι: Κωσταντίνος Ιωάννου
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Καββαδά
Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουμερλίδης
Φωτογραφίες-βίντεο: Θάνος Γεωργίου - Μάνος Βλαστός
Δημόσιες σχέσεις: Ελένη Καρρά

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Χρίστος Γεωργίου (Νικηταράς)
Σάρα Τερζή (τρελο-Σοφιά)