Εφιάλτης για οδηγό ενός αυτοκινήτου στην περιοχή του Ριγανοκάμπου.

Ο οδηγός εκινείτο από Περιβόλα προς Ρωμανού και ξαφνικά βλέπει μπροστά του τρία ανήλικα ρομά που του έκλεισαν το δρόμο.

Σταμάτησε πατώντας δυνατά το φρένο του, όμως οι ανήλικοι είχαν… άλλο στόχο! Ένα από αυτά κρατούσε μία μεγάλη πέτρα την οποία εκσφενδόνισε στο παρμπρίζ του οχήματος του οδηγού.

Ο άνθρωπος πρόλαβε και έσκυψε πριν η πέτρα τον βρει στο κεφάλι, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε από τα θραύσματα του παρμπρίζ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πέτρα είχε τέτοια ορμή που πέρασε και το πίσω τζάμι του οδηγού και «προσγειώθηκε» στην καρότσα του οχήματος.

Οι τρεις ανήλικοι πρόλαβαν και εξαφανίσθηκαν ενώ ο οδηγός δεν τους κυνήγησε φοβούμενος τα χειρότερα, αν πλησίαζε τον καταυλισμό. Κάλεσε την Αστυνομία και επί τόπου έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφοντας το περιστατικό.


Να θυμίσουμε ότι προ ημερών πέντε ανήλικα είχαν καταφέρει με το ίδιο κόλπο να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο γυναίκας οδηγού, της άνοιξαν την πόρτα και της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε κλειδιά και προσωπικά έγγραφα.

Το «κόλπο» με το σταμάτημα αυτοκινήτων είναι μεν «παλιό» φαίνεται όμως ότι εφαρμόζεται «κατά κόρον» τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι οδηγοί κάνουν… «κύκλο» για να μεταβούν στον προορισμό τους σε μία προσπάθεια να αποφύγουν το «πέρασμα» από τον καταυλισμό των ρομά.

Πηγή: Πελοπόννησος