Πάνω από 2.500 σακούλες με είδη τροφίμων συγκεντρώνουν οι ενορίες της Πάτρας και τις μοιράζουν κάθε μήνα στις οικογένειες που είναι άπορες και δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν πλέον τα προς το ζην.

Η τοπική εκκλησία με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως συνεχίζει έτσι το σημαντικό φιλάνθρωπο έργο της, προσφέροντας στην κοινωνία, σε μια εποχή που είναι αρκετά δύσκολη, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να βρίσκονται σε καθεστώς φτώχειας και εξαθλίωσης.

Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιαστεί μια αύξηση και στις υπηρεσίες της τοπικής εκκλησίας από τους ανθρώπους και τις οικογένειες που ζητούν βοήθεια.

Έτσι, οι ενορίες της Πάτρας, σε διάφορες περιοχές και συνοικίες, ενισχύουν την φιλανθρωπική τους δράση, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν περισσότερες ποσότητες, γνωρίζοντας ότι κάθε μήνα οι οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση θα είναι αυξημένες.

Από εκεί και έπειτα ο Άρτος της Αγάπης, η δομή της Ιεράς Μητροπόλεως που φτιάχτηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό, μοιράζει σε καθημερινή βάση 400 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού στους απόρους της Πάτρας.

Επίσης πέρα από τον δομή του Άρτου της Αγάπης φαγητό σε ημερήσια βάση δίνουν οι ενορίες της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Σοφίας, από 100 μερίδες η κάθε μία. Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη, δίνει και 30 μερίδες φαγητού κατ’ οίκον, σε άτομα που είναι ανήμπορα και έχουν πρόβλημα με την μετακίνηση τους.

Έτσι, συνολικά οι μερίδες μαγειρεμένου  φαγητού που δίνει η τοπική εκκλησία ξεπερνούν τις 600.