Σύμφωνα με τις στατιστικές του Google, η ζήτηση στις μάσκες για μεμονωμένες περιοχές του σώματος, όπως τα πόδια, αυξάνεται διαρκώς. Και δικαιολογημένα. Δίνουν την αίσθηση μίας απολαυστικής spa θεραπείας την οποία μπορούμε να πραγματοποιούμε σπίτι μας όποτε θέλουμε. Ταυτόχρονα όμως έχουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Οι μάσκες ποδιών χαρίζουν απαράμιλλα βελούδινα πέλματα χωρίς τρίψιμο, αντιμετωπίζοντας τις σκασμένες φτέρνες και το ξεφλούδισμα. Χωρίζονται σε δυο είδη: για απολέπιση και για ενυδάτωση. Μπορούμε να τη βρούμε έτοιμες στα καταστήματα με καλλυντικά είδη ή να τις φτιάξουμε και σπίτι μας με πολύ απλά υλικά, όπως αναφέρει το imommy.

Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε: Εφαρμόζονται σε καθαρά στεγνά πόδια. Κατά προτίμηση, το βράδυ μετά το ντους.

Μάσκες ποδιών για απολέπιση

Απολεπίζουν και ενυδατώνουν τα πόδια σταδιακά. Ανάλογα τη σύνθεσή της δρουν σε χρονικό διάστημα που ποικίλλει από κάποια λεπτά ως μία ώρα. Οι μάσκες απολέπισης απομακρύνουν τις στρώσεις του ξηρού δέρματος και μαλακώνουν τους κάλους. Μερικά από τα συνήθη συστατικά μιας τέτοιας μάσκας ποδιών είναι απολεπιστικά οξέα, όπως το λακτικό ή γλυκολικό οξύ και εκχυλίσματα φρούτων. Επιπλέον κάποιες περικλείουν στη συσκευασία τους ειδικά καλτσάκια που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της μάσκας. Αφού τις αφαιρέσουμε, ξεπλένουμε τα πόδια μας με άφθονο νερό και στη συνέχεια απλώνουμε μία μάσκα ποδιών για ενυδάτωση ή μία θρεπτική κρέμα.

Μάσκες ποδιών για εντατική ενυδάτωση

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις που αφήνουν τα πέλματα τόσο μαλακά και απαλά, ενυδατώνοντας το ξηρό δέρμα σε λίγα λεπτά. Παράλληλα ενυδατώνουν τα πετσάκια και δυναμώνουν τα νύχια, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια του πεντικιούρ μας.

Μερικά από τα συστατικά που περιέχουν είναι το εκχύλισμα αμυγδάλου, το θρεπτικό λάδι macadamia, το έλαιο καρύδας, βούτυρο shea, που μαλακώνουν ακόμα και το πιο ξηρό δέρμα. Αλλα συστατικά είναι βιταμίνες όπως η αντιοξειδωτική και μαλακτική βιταμίνη Ε.

Extra tip: Χρησιμοποιούμε τη μάσκα ποδιών, το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Επιπλέον αποφεύγουμε να περπατάμε φορώντας τις ενυδατικές κάλτσες, για να μη γλιστρήσουμε.