Το ποδήλατο που μπήκε δυναμικά στις ζωές τουριστών και κατοίκων σε περιοχές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, τα οφέλη της χρήσης του και η σύνδεσή του με τον τουρισμό, συζητηθήκαν στην εκδήλωση της NatTour, «Bike Friendly Forum 2022» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Ο ποδηλατικός τουρισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού, επεσήμανε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, που βρέθηκε στην εκδήλωση και τόνισε «πως έχουν γίνει ήδη και συνεχίζουν να γίνονται δράσεις και κινήσεις που θα ενισχύσουν τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς η χώρα μας έχει δυνατότητες να το υποστηρίξει και να γίνει πόλος έλξης και για όσους αγαπούν και χρησιμοποιούν το ποδήλατο».

«Έχουμε ήδη προβεί στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – υπουργείου Τουρισμού – ΚΕΔΕ και ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” για τη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για την ανάπτυξη του δικτύου Eurovelo στην Ελλάδα και την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού, την αξιοποίηση ανενεργού δικτύου σιδηροδρόμων, την ομόφωνη ένταξη της Ελλάδας (εκπροσωπούμενης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo) στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων Eurovelo.
Παράλληλα, δρομολογείται η συγκρότηση (σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) διυπουργικής ομάδας εργασίας για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου και του ποδηλατικού τουρισμού» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.