Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε αποτελεσματική η... όσφρηση του σκύλου ανιχνευτή «Jack» της Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, που δανείστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης για να κάνει έρευνες στις ιδιοκτησίες ενός Έλληνα σε οικισμό της Ξάνθης, καθώς είχαν στοιχεία ότι καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει το σύστημα για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης που ο δράστης είχε εγκαταστήσει σε ένα σημείο του σπιτιού του και αποτελείτο από λαμπτήρες, ανακλαστήρες, μετασχηματιστές, ανεμιστήρα, συσκευές μέτρησης PH, χρονοδιακόπτη, θερμόμετρο- υγρασιόμετρο και υγραντήρα. Σε αυτό, καλλιεργούσε 15 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 15 εκατοστών ως 1,20 μέτρου.

Ο «Jack» ξετρύπωσε, ακόμη, μια συσκευασία με νωπά φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους 143,5 γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 52,5 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένοικο και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης με κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.