Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, άφησε τα πάντα στην Ελλάδα και έγινε πολίτης του κόσμου και ψηφιακός νομάς.

Σήμερα βρίσκεται στην Μολδαβία και βγάζει χρήματα από τον υπολογιστή του. «Είχα πάντα στο μυαλό μου όταν ολοκληρώσω τις σπουδές μου θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Άρχισα να δουλεύω σε μια εταιρία κρυπτονομισμάτων και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι ως ψηφιακός νομάς». «Τους τελευταίους μήνες έχω ξεκινήσει μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα με οδηγούς».

«Το να βγάζεις χρήματα από τον υπολογιστή σου πολλές φορές μπορεί να είναι πιο προσοδοφόρο». Εξηγεί το επάγγελμα του ψηφιακού νομά: «Το επάγγελμα του ψηφιακού νομά δεν είναι συγκεκριμένο. Μπορεί να είσαι δάσκαλος ή δημοσιογράφος».

«Στην σημερινή εποχή ίσως είναι φθηνότερο να ταξιδεύεις σε διαφορετικές χώρες του κόσμου από το να μένεις σε μία». «Τα τελευταία δυο χρόνιά ταξιδεύω σε χώρες όπως το Περού, τo Εκουαδόρ , την Κολομβία, τον Παναμά και την Κόστα Ρίκα». «Όταν ταξιδεύεις καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχουν όρια για πως μπορείς να αντιληφθείς τον κόσμο».

mega.