Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε η Πηνελόπη Πιτσούλη. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού, αλλά και τις κλίκες, στις οποίες δεν μπήκε ποτέ.

Βλέπουμε και αρκετά νέα πρόσωπα να μπαίνουν στο θέατρο. Έχουν έρθει κάπως πιο εύκολα τα πράγματα για τους νέους;

Το τραγικό είναι που καταργήθηκε η άδεια του ηθοποιού. Κάποτε όταν δεν είχες άδεια δεν σε έπαιρναν να δουλέψεις. Τώρα όποιος θέλει μπορεί να μπει μόνο και μόνο επειδή δηλώνει ηθοποιός. Δεν είσαι ηθοποιός επειδή κάποιος βρέθηκε και σου έδωσε έναν ρόλο, κάνεις τον ηθοποιό. Δεν είναι αστεία υπόθεση η υποκριτική.

Σε κλίκες μπήκατε;

Όχι σε καμία περίπτωση. Πάντα έλεγα άντε να τελειώσω να πάω σπίτι μου να δω τα παιδάκια μου. Δεν είχα λόγο να μπω και δεν υπήρξα ποτέ στα αζήτητα. Εισέπραξα εκτίμηση και σεβασμό και δεν με ενδιέφερε όλο αυτό. Δεν ασχολήθηκα με τους άλλους.

Δεν ξέρω πισώπλατες μαχαιριές πόσες έφαγα και αν έφαγα, δεν το έμαθα ποτέ. Πέρασα καλά και στο θέατρο και στην ζωή μου και δεν είχα κενά αέρος. Ακόμη μπορώ να είμαι χρήσιμη και να καμαρώνουν τα εγγόνια μου που η γιαγιά τους είναι η Πηνελόπη Πιτσούλη.