Αντιδρούν οι κάτοικοι της Παραλίας για το Πράσινο Σημείο που σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ανακύκλωσης του Δήμου, είναι να διαμορφωθεί στην περιοχή τους.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητούνταν το όλο θέμα για το Πράσινο Σημείο, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για την απόφαση αυτή.

Πήραν με το μέρος τους έτσι την αντιπολίτευση, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε ακυρώθηκε η απόφαση με 27 ψήφους να είναι κατά, ενώ και τα 19 μέλη της δημοτικής αρχής να ψηφίζουν υπέρ.

Οπότε μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα δημιουργηθεί το Πράσινο Σημείο στην θέση Παλιουριά και θα πρέπει να βρεθεί ένα άλλο. Ωστόσο, ενδέχεται να ασκηθεί κάποια ένσταση, ενώ με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου το ένα Πράσινο Σημείο θα γίνει σε κάποια από τις συνοικίες της νότιας Πάτρας. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής το Πράσινο Σημείο θα μετατρέψει την περιοχή τους σε σκουπιδότοπο, ενώ θα υπάρξουν συνέπειες για το περιβάλλον μέσα από την επεξεργασία των ανακυκλώσιμων και των απορριμμάτων.

Από την πλευρά της, όμως, η δημοτική αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι ο χώρος αυτός δεν είναι επεξεργασίας, αλλά συγκομιδής, κατά συνέπεια οι διαμαρτυρίες των κατοίκων – σύμφωνα με τον δήμο - δεν έχουν βάση.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της Παραλίας (ανάμεσα τους και μέλη που ανήκουν στην δημοτική παράταξη) επιμένουν για το Πράσινο Σημείο τονίζοντας ότι θα υποβαθμίσει την περιοχή τους. Σύμφωνα το σχέδιο του Δήμου για την ανακύκλωση είναι να διαμορφωθούν 5 Πράσινα Σημεία, ένα στην Παραλία, ένα στο Ρίο και τρία στις δημοτικές ενότητες.

Τα Πράσινα Σημεία είναι οργανωμένοι χώροι όπου εκεί οι δημότες θα μπορούν να παραδίδουν κυρίως κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα, έτσι ώστε να περιορίζονται τα σκόρπια απορρίμματα εκτός κάδου και  να αποφεύγονται οι επικίνδυνες εστίες μόλυνσης.