Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς.

Ο ανάδοχος έχει προχωρήσει το έργο και έχει διαμορφώσει τους χώρους δίπλα από το Έλος, σε μονοπάτια και διαδρόμους για τρέξιμο, περπάτημα και αναψυχή, φτιάχνοντας παγκάκια και τραπεζάκια.

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον χώρο είναι ήπιας μορφής, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί στο παραμικρό το σπάνιο οικοσύστημα και ο υγροβιότοπος που υπάρχει, σε αυτό το μέρος της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα μέρος που θυμίζει εξοχή και δίνει την δυνατότητα στον πατρινό να έχει αυτή την αίσθηση, σε ένα χώρο που έως τώρα ήταν εγκαταλειμμένος, σε μία τόσο κοντινή απόσταση από τον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης.

Οι βασικές παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει ο ανάδοχος είναι στην κατασκευή μιας ξύλινης μεγάλης πεζογέφυρας που μπαίνει στην καρδιά του Έλους και δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περπατήσει πάνω από αυτό και να παρατηρήσει από κοντά την ζωή που υπάρχει σε αυτόν τον υγροβιότοπο.

Για την παρατήρηση του Έλους έχουν κατασκευαστεί ξύλινα παρατηρητήρια που έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία του μέρους, ενώ θα υπάρχουν και κιόσκια από τα οποία θα δίνεται ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τα όσα μπορεί να δει κανείς, αλλά και για τα στοιχεία του υγροβιότοπου.


Ήδη στο Έλος που βρίσκεται δίπλα από το κολυμβητήριο της Αγυιάς, την παραλία της Πλαζ και τον χώρο του πρώην ΕΟΤ, πηγαίνουν αρκετοί πατρινοί για τρέξιμο, για άθληση, για ποδηλασία, για βόλτα και για αποδράσεις έξω από τον αστικό ιστό της Πάτρας, σε ένα μέρος που θυμίζει εξοχή.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα δοθούν σε λειτουργία η πεζογέφυρα και τα παρατηρητήρια - κιόσκια. Το Έλος, πέρα από τους πατρινούς, αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται για υγροβιότοπους και έτσι να αποτελέσει το πρώτο και σημαντικό βήμα για την Πάτρα για την ανάδειξη του οικοτουρισμού.

Δείτε φωτογραφίες.