Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, αποτελούμενη από τις φοιτήτριες Βαλεντίνη Βασιλείου, Ειρήνη Μίκου, Εριφύλη Μωραΐτη, Σοφία Σαβελώνα και Αγγελική Σούλου στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Chem-E-Car του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE 2022) στο Phoenix των ΗΠΑ.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 37 Πανεπιστήμια, τα οποία προκρίθηκαν μετά από εσωτερικούς διαγωνισμούς Πολιτειών (ενώ η ομάδα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από πανελλήνιο διαγωνισμό). Στόχος του διαγωνισμού είναι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών το οποίο να κινείται από μια χημική αντίδραση και να διανύει δεδομένη απόσταση, η οποία γίνεται γνωστή στις ομάδες πριν την έναρξη του διαγωνισμού και να σταματά με ακρίβεια ξανά εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης. Η ομάδα που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε το όνομα Lamborgenius και κατέλαβε την τρίτη θέση σταματώντας μόλις 36 εκατοστά από την απόσταση του στόχου (ο οποίος φέτος ήταν τα 22 μέτρα).

Η διαφορά της ομάδας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από την πρώτη θέση που κατέλαβε το Πανεπιστήμιο του Toledo ήταν μόλις 6 εκατοστά. H ομάδα της Πάτρας έλαβε επίσης το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας για τον πρωτότυπο τίτλο LAMBORGENIUS.