Χωρίς καθυστερήσεις θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του εργοστασίου και της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, στην περιοχή του Φλόκα, στην Δυτική Αχαΐα.

Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεσύσκεψης που έγινε για το θέμα από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, στελέχη του ΣΥΔΙΣΑ, αλλά και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων δήμων.

Σύμφωνα με τα όσα τονίστηκαν το όλο έργο θα προχωρήσει κανονικά χωρίς να χρειαστεί να γίνει ένας νέος διαγωνισμός που θα καθυστερούσε σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες και θα πίεζε ακόμα περισσότερο την κατάσταση που υπάρχει με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους.

Αυτό που θα προστεθεί στα τεύχη της δημοπράτησης αφορά την ανακύκλωση και την ενίσχυση της μονάδας με ένα επιπλέον ρεύμα, κάτι που θα φέρει μια καθυστέρηση της προκήρυξης του διαγωνισμού που δεν θα ξεπεράσει τις δέκα μέρες.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, η Ξερόλακκα, έχει φτάσει πλέον στα όρια της, λειτουργεί εδώ και πάνω από μια τριετία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καμία καθυστέρηση του έργου της μονάδας επεξεργασίας στο Φλόκα.  

Η μονάδα αυτή θα δώσει την δυνατότητα στη Ξερόλακκα να απαλλαγεί από τα σκουπίδια και στον δήμο να μπορέσει να προχωρήσει τα σχέδια του για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του γειτνιάζοντα Μυκηναϊκού Πάρκου της Βούντενης.