Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη Δέσποινα Καμπούρη έδωσε ο Φάνης Μουρατίδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην επιτυχία της σειράς του MEGA Maestro, τη φιλία του με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και πόσο απολαμβάνει να νιώθει… κακομαθημένος όταν είναι με τη μαμά του.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για την πορεία του Maestro. Με κάνει να νιώθω περήφανος που η σειρά μπήκε στο Netflix και χαρούμενος για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη που το αξίζει. Ήμουν στον δρόμο όταν με πήρε ο Χριστοφόρος και μου πρότεινε τον ρόλο. Δέχθηκα κατευθείαν, χωρίς καν να διαβάσω το σενάριο. Χάρηκα πολύ που υποδύομαι έναν δραματικό ρόλο. Στην Ελλάδα λειτουργούμε με βάση το τι κάναμε χθες, δεν θα με σκεφτεί εύκολα κάποιος για δραματικό ρόλο. Δεν είμαι φύσει, αλλά θέσει κωμικός. Θαυμάζω όσους λένε ότι η κωμωδία είναι εύκολη», είπε αρχικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Ο Φάνης Μουρατίδης είπε στη συνέχεια: «Αυτό που χάρηκα στη συνεργασία μου με την Χάρις Αλεξίου είναι ότι δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Αντιθέτως, ενισχύθηκε η εικόνα μου για εκείνη. Είναι υπέροχο να γνωρίζεις έναν άνθρωπο που θαυμάζεις και να σου δίνει 10 λόγους παραπάνω για να τον θαυμάζεις».

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάνε τη ζωή τους. Εγώ αφήνω τη ζωή να με πάει. Αυτό που ήθελα εγώ ήταν αυτό που παρουσίαζαν τα κοινωνικά πρότυπα και οι κοινωνικές ταμπέλες, ενώ η ζωή ξέρει τι είναι το καλύτερο για σένα. Τα κοινωνικά μέσα γράφουν ότι χωρίζω από τη σύζυγό μου. Αυτό δεν με αφορά επειδή με χωρίζουν, αλλά κατά πόσο θα έχει αυτό επίπτωση στα παιδιά μου.

Ο Φάνης Μουρατίδης αναφέρθηκε και στη φιλία που τον συνδέει με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Με τον Βασίλη είμαστε φίλοι από το 2005, μιλάμε ώρες στο τηλέφωνο. Για μένα είναι ένα σπάνιο πλάσμα. Είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, άνθρωπος και συνεργάτης. Είναι πάντα με το χαμόγελο και τον γλυκό λόγο, ακόμα και στις πιο σκληρές στιγμές».

Για εκείνον το σημαντικότερο είναι οι σχέσεις και οι άνθρωποι τον διαμόρφωσαν: «Όταν πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη προσπαθώ να βρεθώ με όλους τους φίλους μου, συμμαθητές από το σχολείο, καθηγητές και συμμαθητές από την δραματική σχολή. Οι συμμαθητές μου στην Γ’ Λυκείου μου είπαν ότι έχω ταλέντο και να ασχοληθώ με την υποκριτική.

Επιδιώκω τη σχέση μου με τη μητέρα μου, μαζί της νιώθω ξανά παιδί. Όσο είμαι με την μαμά μου ξαναγίνομαι κακομαθημένος. Μου αρέσει που μπορώ να πετάω το εσώρουχό μου και να βγαίνω και να είναι έτοιμο. Θέλει να με περιποιείται και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να αλλάξει».

Κλείνοντας, ο Φάνης Μουρατίδης είπε: «Έχει αποτυπωθεί μέσα μου η απώλεια της αδερφής μου. Αισθάνθηκα πιο έντονα το ενδιαφέρον και την αγωνία των γονιών μου γιατί φοβόντουσαν».