Στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων που πραγματοποιεί η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν με σκοπό την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούν τις δομές ατόμων με αναπηρία και την καταγραφή των προβλημάτων τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντώνης Χαροκόπος και ο Ταμίας, κ. Γεράσιμος Παπαστεφανάτος επισκέφτηκαν το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΡΙΜΝΑ» Πάτρας.

Σε πολύ καλό κλίμα τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κος Ανδρέας Δημητρακόπουλος, η Αντιπρόεδρος, κα Μαρία Κουρμπανά, ο Γενικός Γραμματέας, κος Νικόλαος Μαρκάτος, η Ταμίας, κα Αφροδίτη Γώγου και ο Διευθυντή των δομών, κος Χρήστος Ρουμελιώτης.

Συζητήθηκαν και κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με:

  • Την αναγκαία αύξηση της επιχορήγησης των φορέων που λειτουργούν δομές ατόμων με αναπηρία από το Υπουργείο Εργασίας.
  • Την ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στην Π.Ε. Αχαΐας.
  • Την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων του Κέντρου.
  • Την απαραίτητη αλλαγή χρηματοδότησης των Κέντρων Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, απευθείας στη δομή και όχι μέσω των γονέων.
  • Τη λειτουργία και τις παροχές των ΚΔΑΠ-μεΑ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη στενής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Δομών των Ατόμων με Αναπηρία και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας με σκοπό την ανάδειξη, την προώθηση και την έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία τους.