Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Δωματίων Διαφυγής σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και την Ένωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής-Παράρτημα Πάτρας και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τον κόσμο του αυτοκινήτου και να εμπνευστούν από τους σταθμούς της ιστορίας, της εξέλιξης ή τη λειτουργία του ώστε να δημιουργήσουν Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Δωμάτια Διαφυγής. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική συλλογή, η οποία θα αποτυπώνει τους προβληματισμούς και τα οράματα των νέων παιδιών για το αυτοκίνητο.

Τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Δωμάτια Διαφυγής που θα κατατεθούν μπορούν να πραγματεύονται θέματα που αφορούν την ιστορία, την εξέλιξη, την τεχνολογία, τη λειτουργία του αυτοκινήτου, το πως ονειρεύονται το αυτοκίνητο του μέλλοντος, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πλευρά του αυτοκινήτου. Για να εμπνευστούν μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από τις επιστήμες και τις τεχνολογίες που εμπλέκονται στην εξέλιξη και στη λειτουργία του και/ή να ονειρευτούν το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητικές ομάδες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο-Λύκειο) Εκπαίδευσης. Στον διαγωνισμό δεν γίνονται δεκτές ατομικές συμμετοχές. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ομάδων με τις οποίες μπορεί να λάβει μέρος ένα σχολείο.

Τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Δωμάτια Διαφυγής πρέπει να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως καθορίζονται από την Προκήρηξη.

Η διάρκεια του διαγωνισμού καθορίζεται έως τις 19/2/2023.

Για λεπτομέρειες δείτε εδώ.