Συζήτηση περί τσιγάρου και καπνίσματος άνοιξαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά στο ξεκίνημα της εκπομπής τους. Αφορμή στάθηκε η είδηση του 50χρονου Κινέζου μαραθωνοδρόμου, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, και ο οποίος έτρεξε 42χλμ ενώ ταυτόχρονα κάπνιζε ασταμάτητα.

«Γιατί το έκανε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε: «Με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό. Νομίζω ότι αν υπήρχε στο εξωτερικό κάποια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, θα τον είχαν αποβάλει αμέσως. Το τσιγάρο είναι κάτι που αποδεδειγμένα καταστρέφει ζωές, ειδικά την ώρα που αθλείσαι, και δε μπορώ αυτόν τον τσαμπουκά του θεριακλή καπνίζοντα».

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε σε μία βουλευτή του ΚΚΕ χωρίς να την κατονομάσει, λέγοντας: «Παλαιότερα μία βουλευτής του ΚΚΕ κάπνιζε σε όλες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της. Την καλούσαμε σε εκπομπές και έλεγε εγώ θα βγω με το τσιγάρο. Απαγορευόταν να βγει με το τσιγάρο αλλά έλεγε αν με θέλετε, εγώ θα έρθω με το τσιγάρο«.

«Και διάφοροι υπουργοί, οι οποίοι έβγαιναν και κάπνιζαν δημοσίως σε εμφανίσεις τους νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ κακό παράδειγμα για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν ταλαιπωρηθεί από το τσιγάρο. Ένας αθλητής να τρέχει έναν μαραθώνιο με ένα τσιγάρο μου φαίνεται αποτρόπαιο, μου φαίνεται προσβολή» καταλήγει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.