Υψηλές παρουσίες και εξειδικευμένους ομιλητές που πρωταγωνιστούν στο στοίχημα της «πράσινης μετάβασης», περιλαμβάνει το φετινό Green Transport Conference, που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και η ΦΙΛΜΠΑ.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στον φιλόξενο χώρο του Royal Patras (ώρα έναρξης 9:30π.μ.), θα έχει ως πεδίο συζήτησης την ανάγκη για στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και στην εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την κίνηση με αέριο.

Το πρόγραμμα του σημαντικού ιβέντ έχει ήδη οριστικοποιηθεί και όπως θα διαπιστώσετε η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις και εισηγήσεις από αξιωματούχους των υπουργείων Ενέργειας και Μεταφορών, ακαδημαϊκούς, αιρετούς της αυτοδιοίκησης και στελέχη εταιριών που πρωταγωνιστούν στο στοίχημα της «πράσινης μετάβασης».

Από τους ομιλητές ξεχωρίζουν οι Αλεξάνδρα Σδούκου (Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών), Γιάννης Ξιφαράς (Γενικός Γραμματέας Μεταφορών), Στάθης Σταθόπουλος (Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου) κ.ά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν τις εξής ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες:

* Πράσινη Μετακίνηση στην Ελλάδα (10:30-11:15) 

* Καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης (11:15-12:00)

* Η Ηλεκτροκίνηση στον δρόμο σήμερα και αύριο (12:00-13:15)

* Παράλληλη δράση:  Παρουσίαση Ηλεκτρικών Οχημάτων & Οχημάτων κινούμενων με Φυσικό Αέριο – Οδηγική εμπειρία (13:15-14:30)

* Εναλλακτικές μορφές «πράσινης» μετακίνησης (14:30-15:15) 

* Αστικός Ιστός και Μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος – Best Practice (15:15-16:00)

Στο τέλος της διαδικασίας θα υπάρξουν παρεμβάσεις που θα εστιάσουν σε όλες τις πτυχές που αφορούν τον τομέα της πράσινης μετακίνησης, συνδέοντάς την και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με όλες τις πιθανές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα από τα εναλλακτικά καύσιμα, την ηλεκτροκίνηση, το φυσικό αέριο και το υδρογόνο.

Το Green Transport Conference θα διεξαχθεί φυσικά με παράλληλη live streaming μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες, προεγγραφή και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου επισκεφτείτε το https://synedra.gr/event/green-transport-conference/ (κόστος εγγραφής: δωρεάν).