Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. 49 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού μας, τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου φωτίζουν σήμερα τον αγώνα για ζωή, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα.
Η χούντα των συνταγματαρχών με το πραξικόπημα της 21 ης  Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία, κάθε ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα, δολοφόνησε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες. Το κεντρικό σύνθημα ήταν ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Έχει διαχρονική κι ιστορική αξία κι είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Αντλούμε γνώση, έμπνευση και
δύναμη συνεχίζοντας τους αγώνες μιας γενιάς ‘’φάρου’’ για όλους μας. Το αίμα που χύθηκε είναι ακόμα νωπό, θα είναι πάντα για όσους βίωσαν το μαρτύριο οδηγός για τους αγώνες και θα αποτελεί ζωντανή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, πιστός στα ιδανικά των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τιμώντας την 49 η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης σάς καλεί σε συγκέντρωση που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς της πόλης. Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά από το Εργατικό Κέντρο στις 5.30 μμ.
Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα.