Οι ταινίες από 17/11/2022 έως 23/11/2022 στην Odeon entertainment Πάτρας έχουν ως εξής:

Το Μενού / The Menu

Ένα νεαρό ζευγάρι (Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult) ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ (Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάιλοντ
Ηθοποιοί: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Ρέιφ Φάινς, Νίκολας Χουλτ, Τζον Λεγκιζάμο, Τζούντιθ Λάιτ, Χονγκ Τσάου
Διάρκεια: 106 λεπτά
Είδος ταινίας: Κομεντί ,Τρόμου

Μπάρντο, το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες / Bardo: False Chronicle of a Handful of Truths

Το "Μπάρντο, το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες" είναι μια επική, εντυπωσιακή και συναρπαστική εμπειρία με φόντο το προσωπικό και συγκινητικό ταξίδι του Σιλβέριο, ενός διάσημου Μεξικανού δημοσιογράφου και δημιουργού ντοκιμαντέρ που ζει στο Λος Άντζελες, ο οποίος, έχοντας κερδίσει ένα διεθνές βραβείο μεγάλου κύρους, νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς να περιμένει ότι αυτό το απλό ταξίδι θα τον ωθήσει σε ένα υπαρξιακό όριο. Οι αναμνήσεις και οι φόβοι του ξετυλίγονται και διαπερνούν το παρόν του, γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση αμηχανίας και απορίας. Με συγκίνηση και άφθονο γέλιο, ο Σιλβέριο έρχεται αντιμέτωπος με καθολικά αλλά πολύ προσωπικά ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την επιτυχία, τη θνητότητα, την ιστορία του Μεξικού και τους βαθιά συναισθηματικούς οικογενειακούς δεσμούς που μοιράζεται με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πράγματι, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε αυτούς τους τόσο παράξενους καιρούς;

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου
Ηθοποιοί: Ντάνιελ Χιμένεθ Κάτσο,
Διάρκεια: 159 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα

Απέραντη Αγάπη / L’Immensità

Ρώμη, δεκαετία 1970: Η Κλάρα (Πενέλοπε Κρουζ) και ο Φελίτσε (Βιντσέντζο Αμάτο) έχουν μόλις μετακομίσει σε ένα καινούριο διαμέρισμα. Ο γάμος τους έχει φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή: δεν είναι πια ερωτευμένοι, αλλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τον γάμο. Τα παιδιά τους είναι το μόνο που τους κρατάει μαζί. Η Αντριάνα (Λουάνα Τζουλιάνι), η μεγαλύτερη κόρη, έγινε μόλις 12 χρονών. Οι εναλλαγές διάθεσης της Κλάρα και η ολοένα και μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στους γονείς της διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της. Η Αντριάνα νιώθει δυσφορία με το όνομα και την ταυτότητα της και η επίμονη προσπάθεια της να πείσει τους πάντες ότι είναι αγόρι, κλυδωνίζει την ήδη εύθραυστη ισορροπία της οικογένειας. Όσο τα παιδιά αναζητούν καθοδήγηση από το περιβάλλον τους, είτε μία φωνή από ψηλά είτε ένα τραγούδι στην τηλεόραση, όλα αλλάζουν, μέσα και έξω.

Σκηνοθεσία: Εμανουέλε Κριαλέζε
Ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Λουάνα Τζουλιάνι, Βιντσέντζο Αμάτο, Πατρίτσιο Φραντιόνι, Μαρία Κιάρα Γκορέτι
Διάρκεια: 97 λεπτά
Είδος ταινίας: Δράμα

Ίκαρος και Δαίδαλος / Icarus

Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα,κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά.Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή ότανο Θησέας φτάνει στην Κρήτηκαι ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς;

Ο αρχαίος μύθος του αγοριού που πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο ζωντανεύει για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη, σε μια μοναδική διασκευή για τους μικρούς λάτρεις της ελληνικής μυθολογίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρλο Βογέλε
ΧΩΡΑ: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 76

Black Panther: Wakanda forever

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι Dora Milaje, πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Wakanda.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ryan Coogler

Πρωταγωνιστούν: Angela Bassett, Letitia Wright, Winston Duke, Danai Gurira, Florence Kasumba, Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Tenoch Huerta, Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena, Alex Livanalli

ΣαμΣαμ / SamSam (Μεταγλ.)

Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: ηρωικούς γονείς, κάμποσους υπερ-φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα... Αλλά το μόνο που του απομένει είναι πραγματικές υπερδυνάμεις! Όταν η Μέγκα, η νέα κουλ συμμαθήτρια του, ισχυρισθεί ότι μπορεί να του μάθει υπερδυνάμεις, ο ΣαμΣαμ βλέπει στο μυστήριο κορίτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Μαζί θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια όπου θα μάθουν πως η φιλία και το κουράγιο ίσως να είναι οι καλύτερες υπερδυνάμεις που θα μπορούσε να έχει.

Σκηνοθεσία:Τανγκί ντε Κερμέλ
Διάρκεια: 77 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Ανώνυμη Κλήση / On The Line

Μπορεί μία κλήση να αλλάξει τα πάντα; Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον (Braveheart) πρωταγωνιστεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρομουάλντ Μπουλανζέ (Connectés). Μία ταινία με γερές δόσεις αγωνίας και ένα ανελέητο κυνήγι ενάντια στον χρόνο.
Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός (Μελ Γκίμπσον) δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Σκηνοθεσία: Ρομουάλντ Μπουλανζέ
Ηθοποιοί: Μελ Γκίμπσον, Γουίλιαμ Μόζλι, Κέβιν Ντίλον, Τζον Ρόμπινσον, Νάντια Φαρές, Ενρίκε Άρσε, Άλια Σερορ-Ο-Νιλ, Πολ Σπέρα
Διάρκεια: 104 λεπτά
Είδος ταινίας: Θρίλερ

Άμστερνταμ / Amsterdam

Μια συναρπαστική και εξαιρετικά περίτεχνη ιστορία που συνυφαίνει πανέξυπνα τα ιστορικά δεδομένα με τη μυθοπλασία σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία από τα studios 20th Century Studios και New Regency. Η συγκλονιστική επική ταινία μυστηρίου όπου παρακολουθούμε τρεις πολύ καλούς φίλους που βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στις πιο σοκαριστικές μυστικές συνωμοσίες στην ιστορία της Αμερικής.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ
Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Αλεσάντρο Νίβολα, Άντρια Ράιζμπορο, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Κρις Ροκ, Ματίας Σένερτς, Μάικλ Σάνον, Μάικ Μάιερς, Τέιλορ Σουίφτ, Ζόε Σαλντάνα, Ράμι Μάλεκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Διάρκεια: 111 λεπτά
Είδος ταινίας: Μυστηρίου

Η Πριγκίπισσα Αλάνι / Pil's Adventures

Πρωταγωνίστρια της περιπέτειας είναι η 13χρονη Αίνμπο, που ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους, που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Διάρκεια: 85’

Το Φως Του Διαβόλου / Prey For The Devil

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της παγκόσμιας αύξησης των δαιμονισμών, η Καθολική Εκκλησία ανοίγει ξανά σχολεία εξορκισμού για να εκπαιδεύσει ιερείς στις τελετές Εξορκισμού. Σε αυτό το πνευματικό πεδίο μάχης, θα γεννηθεί μία απίθανη πολεμίστρια: μια νεαρή καλόγρια, η αδελφή Αν (Ζακλίν Μπάιερς). Αν και οι καλόγριες απαγορεύεται να κάνουν εξορκισμούς, ένας καθηγητής (Κόλιν Σάλμον) αναγνωρίζει το χάρισμα της αδελφής Αν και συμφωνεί να την εκπαιδεύσει. Έχοντας μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον συμφοιτητή Πατέρα Δάντη (Κρίστιαν Ναβάρο), η αδελφή Αν θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού (για το οποίο η αδελφή Αν πιστεύει ότι έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια) και σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο Διάβολος την έχει εκεί που ο ίδιος θέλει να βρίσκεται. και να την κυριεύσει.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Σταμ
Ηθοποιοί: Βιρτζίνια Μάντσεν, Κόλιν Σάλμον, Μπεν Κρος, Ζακλίν Μπάιερς
Διάρκεια: 93 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου

Minions: The Rise of Gru / Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές.

Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπαλντά
Ακούγονται οι: Γιάννης Ζουγανέλης
Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια
Καταλληλότητα: K
Διάρκεια: 1.27’


Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τις αίθουσες που θα προβάλλονται οι ταινίες πατώντας εδώ.


Επικοινωνία: