Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης του δρόμου από τη Ρουπακιά (Μπαλκαμέικα) μέχρι τον Γάλαρο στη Δ.Ε Τριταίας, συνολικού μήκους 3,5 χλμ και προϋπολογισμού 494.272,39 ευρώ που εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Καρπή.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας για την περιοχή, καθώς ενώνει με ασφάλεια τους δύο οικισμούς, εξυπηρετώντας παράλληλα, τους αγρότες και κτηνοτρόφους παρέχοντάς τους τόσο καλύτερη οδική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις τους, όσο και διευκόλυνση στη μεταφορά και διακίνηση των προϊόντων τους.

Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και δεν είναι το μοναδικό που υλοποιείται στον τομέα της οδοποιίας, καθώς σε φάση υλοποίησης βρίσκεται και η «Κατασκευή μικρών τεχνικών οδοποιίας και άλλων έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου Ερυμάνθου από φθορές» προϋπολογισμού 199.999,03 ευρώ.

«Ο Δήμος μας μπορεί πληθυσμιακά να είναι μικρός, όμως η έκτασή του είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα οδοποιίας, αναζητώντας πιστώσεις για τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί εργασίας συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου και της ορεινής οδοποιίας, υλοποιήθηκε το έργο οδοποιίας “Λεόντιο – Βετέικα” (643.400€), ολοκληρώθηκε το έργο για τη βελτίωση του δρόμου Διάσελο- Καλέντζι, έγινε μεγάλη παρέμβαση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Βασιλικό – Ίσωμα – Φαρρές – Πρέβεδος και αρκετών σημείων της Ε33 (111), ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται η εργολαβία για τη βελτίωση του οδικού άξονα Πατρών – Καλαβρύτων.

Επιπλέον, σε φάση διαγωνιστικών διαδικασιών βρίσκονται η βελτίωση οδών πρόσβασης στις μονές Νοτενών και Αγίων Πάντων 1.500.000€ (έργο της ΠΔΕ), βελτίωση αγροτικού δικτύου 600.000€ (Αστέρι – Φαρρές, Κριθαράκια – Κάκιζα, Μπαράκες – Σκούρα). Ακόμη έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ η κατασκευή της  Γέφυρας Ρίκαβας 205.000€ και συντήρηση οδικού δικτύου Ρουπακιάς – Χρυσαυγής (500.000 €). Επίσης, έχουν ενταχθεί: α) στο «Αντ. Τρίτσης» νέο μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 1.700.000€ και β) στο ΥΠΑΑΤ έργο 1.000.00€. Το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν επίσης δρομολογηθεί διάφορες παρεμβάσεις στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου. Ακόμη, ολοκληρώθηκε το έργο Τσαπουρνιά – Λακκώματα, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τον δρόμο Κουνινά-Ρακίτα-Λεόντιο, έγινε παρέμβαση για τη δημιουργία κόμβου στην Ε33 που συνδέεται με την παλιά 111 (προς Κυπαρίσσι)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής, επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες στον τομέα της οδοποιίας είναι μεγάλες, γι’ αυτό και η δημοτική Αρχή δεν σταματά να διεκδικεί και νέα έργα.