Μετά την απόλυση του δικηγόρου Φώτη Λεπίδα, από την 6η ΥΠΕ με απόφαση του διοικητή της Γιάννη Καρβέλη ήρθαν οι μηνύσεις.

Ο κ. Καρβέλης αιτιολογώντας την απόφασή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «συντρέχει σπουδαίος λόγος που επιτάσσει την καταγγελία της σύμβασης έμμισθης εντολής με το ΝΠΔΔ με την επωνυμία ‘’6η ΥΠΕ’’, συνιστάμενος στον κλονισμό της εμπιστοσύνης του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ‘’6η ΥΠΕ’’ προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα να έχει επέλθει τόσο σοβαρή διαταραχή στη συνεργασία, ώστε η συνέχιση της σύμβασης, μεταξύ εντολέα (6η ΥΠΕ) και εντολοδόχου δικηγόρου, κατ` αντικειμενική κρίση, να αποβαίνει αδύνατη ή εξαιρετικά δυσχερής για τον εντολέα».

Από τη μεριά του ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας έχει υποβάλλει μήνυση, υποστηρίζοντας ότι: «Ο διοικητής προχώρησε σε καταγγελία γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του νομικού συμβούλου και να μπουν δικά του πρόσωπα. Έχει υποβληθεί μήνυση κατά του κ. Καρβέλη για τρία κακουργήματα και τρία σοβαρά πλημμελήματα. Ο κ. Καρβέλης βάλθηκε να επιβάλει ως δικηγόρους της ΥΠΕ και των νοσοκομείων δύο πρόσωπα, δικούς του ανθρώπους. Ένα συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού και κάποιον φίλο του. Έκαναν φαυλότητες μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Έκαναν μία καταγγελία σε συνεργασία προφανώς με δικηγόρο που κατηγορείται για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Συνασπίστηκαν και έβγαλαν μία βρωμιά σε μία παράνομη καταγγελία της συμβάσεως έμμισθης εντολής που είχα με την υγειονομική περιφέρεια τα τελευταία 20 χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι η καταγγελία είναι άκυρη γιατί έχει γίνει από αναρμόδιο πρόσωπο, πρόκειται για καταγγελία με απαίσια πράγματα που δε θα δεχόταν κανένας άνθρωπος. Μάζεψα όλα τα έγγραφα και αποδεικνύω στους εισαγγελείς ότι όλο αυτό το πράγμα είναι ψέματα. Κατέθεσα μήνυση λοιπόν στον εισαγγελέα και παράλληλα είμαι σε επαφή με το υπουργείο. Έστειλα τη μήνυση εκεί αλλά και στην εθνική αρχή διαφάνειας, στους θεσμικούς παράγοντες. Δεν θα κάνω πίσω από αυτή την τρισάθλια υπόθεση η οποία είναι και σε βάρος του δημοσίου».

Μάλιστα, για την εν λόγω απόφαση, έχει ήδη δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ και στην «Διαύγεια».