Παρέμβαση έκανε ο πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. «Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δεν μασάμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λίγο πριν τις εκλογές άλλαξε από κακούργημα σε πλημμέλημα την εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη δικαιοσύνη» τόνισε.

Παράλληλα έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. «Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«O Eρντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως ρίχνει «λάσπη» στην κυβέρνηση και στον ίδιο προσωπικά. «Ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει πως θα προτιμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι. Η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας», πρόσθεσε.

«Για τις υποκλοπές δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη»

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε ότι «ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές. Μπερδεύουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Τι επιχειρούν να πείσουν; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη».

«Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ Ευρωεκλογών και Εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα. Σε ποιους άνοιγε το δρόμο;», πρόσθεσε.

«Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα. Επιβεβαιώνουν ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.