Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού κτηρίου που θα λειτουργεί ως κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, παρέχοντας τις υποδομές σε νέους επιστήμονες να αναπτύξουν επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.

To κτήριο θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει στοχεύοντας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο κύκλο ζωής του. Με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα υλικά δόμησης χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος με υψηλό περιεχόμενο ανακυκλώσιμων, δομικά υλικά υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης και υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως πράσινο σκυρόδεμα ECOPact με ανακυκλωμένα αδρανή, ελαφροβαρές θερμομονωτικό κονίαμα AIRIUM, υδατοπερατό σκυρόδεμα HYDROMEDIA, διακοσμητικό σκυρόδεμα ARTEVIA. Επιπλέον, για την κατασκευή του κτηρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D CONCRETE PRINTING).

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και φιλοδοξεί να παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δυνατότητες ώσμωσης της ερευνητικής τους δραστηριότητας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups). 

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά«Ανακοινώνουμε σήμερα με χαρά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη σχεδίαση και ανέγερση μιας σύγχρονης και αειφόρου κατασκευής, που θα υποστηρίζει τους νέους επιστήμονες στο καινοτόμο έργο τους και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας”. 

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 36 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣκαι στο Instagram@Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ 

Σχετικά με τη Holcim 

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim εξελίσσεται σε μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, AggregateIndustries, AmbujaCement, Disensa, FirestoneBuildingProducts, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.holcim.com, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο όραμα του Ομίλου στη διεύθυνση www.holcim.com/about-holcim