Η συμπλήρωση 120 ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» αποτελεί το «επιστέγασμα» μιας ιστορικής διαδρομής στα νεότερα χρόνια της Ελλάδας , που αφήνει στους σημερινούς συντελεστές της, τη συνέχιση της δημοσιογραφικής παρέμβασής της με βαρύνουσα σημασία στην εγκυρότητα και την αξιοπιστία της.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, γεγονότα, πρόσωπα, κοινωνικές προσεγγίσεις και εθνικές υποθέσεις πέρασαν μέσα από τις σελίδες μιας διαρκούς ενημέρωσης και ακούραστης πληροφόρησης των αναγνωστών, των πολιτών του τόπου και ολόκληρης της χώρας.

Τα 120 χρόνια της «ΠΑΤΡΙΣ» και οι σταθμοί της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού της, παράλληλα με την εξελικτική πορεία της Ελλάδας μας είναι από μόνα τους σημείο αναφοράς για την ιστορική διερεύνηση ενός μακροχρόνιου τολμηρού εγχειρήματος στον Ελληνικό και πολύ περισσότερο στον Περιφερειακό Τύπο.

Μαζί θα θυμηθούμε τις εικόνες μιας ξεχωριστής διαδρομής, θα ανατρέξουμε σε πρωταγωνιστές και σε άλλα πρόσωπα , που συνέβαλαν στον «μαραθώνιο ζωής» της έκδοσής μας, θα μιλήσουμε για πρακτικές και προβλήματα που ξεπεράστηκαν πολλές φορές όχι αλώβητα και θα σταθούμε στη νέα εποχή, που διαφοροποιεί και επιβάλλει αλλαγές στον τύπο του σήμερα αλλά και του μέλλοντος.

Σε μια σύντομη αναδίφηση και παρουσίαση αυτής της πορείας, σας καλούμε τo Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 18:00 στην εκδήλωση της Εφ. Πατρίς με τίτλο “120 Χρόνια, Εφημερίδα Πατρίς”, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.