Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της πλατείας Όλγας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η πλατεία της περιοχής τους έχει μετατραπεί σε «γκέτο» από το οποίο διστάζουν να μπουν μέσα στο κέντρο της, βλέποντας τα σκηνικά και τις καταστάσεις που υπάρχουν εκεί.

Όπως λένε η πλατεία είναι εδώ και χρόνια υποβαθμισμένη, αυτό είναι γνωστό. Παρόλα αυτά η ζωή συνεχίζεται και υπάρχει κόσμος που αγαπάει αυτό το μέρος που βρίσκεται στη καρδιά της Πάτρας.

Πίνει καφέ στα μαγαζιά εστίασης που υπάρχουν εκεί, πάει το παιδί του στις παιδικές χαρές και γενικότερα υπάρχει ζωή στην πλατεία. Όμως κάθε τόσο γίνονται περιστατικά που φέρνουν στο προσκήνιο το όλο θέμα της υποβάθμισης της.

Το κέντρο της πλατείας, όπως λένε οι κάτοικοι και οι θαμώνες της πάντως, είναι αδιάβατο. Τσακωμοί και διαπληκτισμοί από ομάδες ανδρών που συχνάζουν στην πλατεία, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Εκεί, σε κοντινή απόσταση από τις παιδικές χαρές, υπάρχουν άτομα που κάνουν τις… συναλλαγές τους, δύο - τρεις άστεγοι που μένουν στα παγκάκια της κατά καιρούς, ενώ τις βραδινές ώρες η πλατεία γίνεται το «κάστρο» των γνωστών αγνώστων.

Έτσι ουσιαστικά μένουν αποκομμένοι από την αγαπημένη τους πλατεία, περιορίζοντας τις βόλτες τους γύρω από αυτή και παρακολουθώντας κάθε φορά τα όσα γίνονται εντός της.