Μια ακόμη σημαντική ημέρα για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος:

"Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επεμβάσεις διακαθετηριακής εμφύτευσης βιολογικής αορτικής βαλβίδας στο ΠΓΝΠ. Το πρόγραμμα είχε διακοπεί για αρκετά χρόνια λόγω απουσίας καρδιοχειρουργού, ο οποίος είναι απαραίτητος για λόγους ασφάλειας.

Οι συντελεστές που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα οι παράγοντες του ΥΥ που είχαν την πολιτική βούληση να δημιουργήσουν την Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική και στη συνέχεια να αδειοδοτήσουν με ΦΕΚ την Καρδιολογική κλινική στο ΠΓΝΠ για αυτές τις επεμβάσεις, η διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ που στήριξαν σθεναρά και τα δυο παραπάνω εγχειρήματα, ο καθηγητής κ. Κώστας Τούτουζας (επόμενος πρόεδρος της ΕΚΕ), που μας στηρίζει εκπαιδευτικά, οι συνεργάτες μου στο ΚΔ τμήμα, οι καρδιοχειρουργοί και αγγειοχειρουργοί μας που είναι standby για οποιαδήποτε επιπλοκή, οι τεχνολόγοι του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και φυσικά το εξαιρετικό νοσηλευτικό προσωπικό μας.

Σήμερα εμφυτεύτηκε μια συσκευή σύγκλεισης PFO (ομπρέλα) και 2 βιολογικές βαλβίδες αορτής σε 3 ασθενείς. Στόχος μας είναι στο Καρδιολογικό τμήμα του ΠΓΝΠ να πραγματοποιούνται όλες οι επεμβάσεις της καρδιολογίας, ώστε οι ασθενείς μας να μην χρειάζεται να μετακινηθούν στην Αθήνα με κόστος οικονομικό, αλλά και ψυχολογικό, οι φοιτητές/τριες και ειδικευόμενοι/ες μας να εκπαιδεύονται σε όλο το φάσμα της μοντέρνας καρδιολογίας και γιατί όχι, να μην έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε και από κέντρα του εξωτερικού. 

Μαζί ΕΣΥ και Πανεπιστήμιο για μια καλύτερη τριτοβάθμια δημόσια και δωρεάν γεία στην περιοχή μας. Για όλα αυτά υπάρχει ΜΙΑ και μοναδική προϋπόθεση: Η πολιτεία να συνεχίσει να μας στηρίζει –όπως έκανε μέχρι σήμερα- με προϋπολογισμούς για το ΠΓΝΠ που να ανταποκρίνονται στην σύγχρονη ιατρική πραγματικότητα". 

(Oι φωτογραφίες είναι από την ανάρτηση του καθηγητή).