Η Τράπεζα Χρώματος είναι μία πρωτοβουλία της Vitex, της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας χρωμάτων. Με την πρώτη της ενέργεια, η Vitex κατάφερε να ενώσει περισσότερα από 400 χρωματοπωλεία – συνεργάτες, προκειμένου να εκπληρώσουν ένα κοινό στόχο, την αναβάθμιση και την προστασία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η πρώτη ενέργεια αυτής της πρωτοβουλίας συλλογικής δράσης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 8.000 λίτρα του καινοτόμου χρώματος με αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, Vitex with Vairo. Ένα πρωτοποριακό χρώμα με αποδεδειγμένη δράση ενάντια πληθώρας μικροβίων και ιών, συμπεριλαμβανομένου και του SARS -Cov2 καθώς και των βακτηρίων που προκαλούν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το VitexwithVairo έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ 90167/04-10-2021, αλλά και από αντίστοιχους αρμόδιους φορείς πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.Η ποσότητα των 4.000 λίτρων χρώματος Vitex with Vairo που προσφέρθηκε από τα χρωματοπωλεία-χρωμοδότες διπλασιάστηκε από την Vitex και περισσότερα από 8.000 λίτρα παραδόθηκαν στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα και στη συνέχεια διανεμήθηκε σε περισσότερα από 80 δημόσια νοσοκομεία. Η παράδοση των λίτρων χρώματος, Vitex with Vairo, στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε παρουσία των χρωματοπωλείων-χρωμοδοτών αλλά και του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων.

Τα λίτρα χρώματος,VitexwithVairo,που παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» από τους χρωμοδότες: ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ΟΕ, ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΕ,ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ., ΓΟΥΡΔΟΥΠΗ ΝΙΚ.ΑΦΟΙ ΟΕ, ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΕ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝ. ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΟΕ και τους: Μπεκιράκη Ευαγγελία, Ζέβλας Γιώργος, Γιαννόπουλος Μιχάλης και Μαραζιώτης Γιώργος από το κατάστημα PRAKTIKER ΠΑΤΡΑΣ, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» από τους χρωμοδότες: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ., ΧΑΤΖΗ ΑΦΟΙ Και ΣΙΑ ΟΕ - CASA PRACTIKA και ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ &ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΕ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» από τους χρωμοδότες: ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ΟΕ, ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΧΑΤΖΗ ΑΦΟΙ & ΣΙΑ ΟΕ - CASAPRACTIKA αλλά και στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων από τους χρωμοδότες ΣΠΑΘΗ Ε.ΕΛΕΝΗ και ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, μέσω της Τράπεζας Χρώματος συνέβαλαν στην προστασία ευαίσθητων υγειονομικών χώρων, διασφαλίζοντας ένα πιο υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για τους ασθενείς, τους επισκέπτες και το προσωπικό των νοσοκομείων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Τράπεζα Χρώματος και τις δράσεις της επισκεφθείτε τον ιστότοπο trapezachromatos.gr.