Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεγάλος χαμένος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα του συντηρητικού κόμματος δεν μπορούν να αφήσουν ικανοποιημένο τον Τραμπ, καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές επρόκειτο να του ανοίξουν μια λεωφόρο για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Αντί γι' αυτό, η εκλογική βραδιά ήταν απογοητευτική ειδικά για τον ίδιο, ο οποίος βλέπει τον κύριο ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του για το προεδρικό χρίσμα, Ρον Ντεσάντις, ενισχυμένο από τα αποτελέσματα.

To «κόκκινο κύμα» δεν ήρθε ποτέ

Ο πρώην πρόεδρος ονειρευόταν μια σαρωτική νίκη των υποψηφίων που υποστήριζε, πριν προχωρήσει στην «πολύ μεγάλη ανακοίνωσή» του που υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα, την ενδεχόμενη προεδρική υποψηφιότητά του.

Όμως το πραναγγελθέν «κόκκινο κύμα» δεν υπήρξε, αν και οι ρεπουμπλικάνοι μπορεί να αποσπάσουν μια οριακή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο έλεγχος της Γερουσίας παραμένει ωστόσο πολύ αβέβαιος σε μια εκλογική μάχη που θα κριθεί σε τρεις πολιτείες.

«Αν και από ορισμένες απόψεις οι χθεσινές εκλογές ήταν κάπως απογοητευτικές, κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν μια μεγάλη νίκη», υποστήριξε χθες, Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του ιστοτόπου του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ωστόσο η πιο σαρωτική νίκη από την πλευρά των συντηρητικών ήταν αυτή του Ρον Ντεσάντις, ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά κυβερνήτης της Φλόριντα. Πρόκειται όμως για τον πιο σταθερό εν δυνάμει αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων το 2024.