Στο νέο ΕΣΠΑ θα εντάξει η δημοτική αρχή το πρώην Παράρτημα της οδού Κορίνθου, στην Πάτρα.

Αυτή είναι η είδηση που βγήκε μέσα από την κόντρα που προέκυψε μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου, όταν κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στην Πάτρα ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, πέταξε το "μπαλάκι" στην δημοτική αρχή.

Όπως είπε για να μπει η αστυνομία και να εκκενώσει τον χώρο χρειάζεται να δοθεί η σχετική εντολή από την ιδιοκτήτη του, που στην περίπτωση του πρώην Παραρτήματος, είναι ο Δήμος.

Η δημοτική αρχή είναι ξεκάθαρη πάνω στο όλο θέμα: Δεν πρόκειται να δώσει καμία τέτοια εντολή, ωστόσο θα κινήσει αυτές τις διαδικασίες που χρειάζονται για την αξιοποίηση του χώρου.  

Οι διαδικασίες που θα είναι η ένταξη του σχεδιαζόμενου έργου στο νέο ΕΣΠΑ για την μετατροπή του πρώην Παραρτήματος, σε έναν χώρο ιστορικής και συλλογικής μνήμης που θα αναδεικνύει τα γεγονότα του ’73.

Η αξιοποίηση του πρώην Παραρτήματος θα ταυτίζεται με την ιστορική σημασία και αξία του χώρου, ενώ εκεί θα φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις, ημερίδες και δράσεις για το Πολυτεχνείο για τις μέρες που άλλαξαν το ρου της σύγχρονης ιστορίας, φέρνοντας την μεταπολίτευση.

Έτσι, μέσα από την αξιοποίηση του χώρου θα δοθεί η δυνατότητα στις νεότερες γενιές για την σημασία και την αξία του Πολυτεχνείου. Κατά τα άλλα ο χώρος θα έχει ελεύθερη πρόσβαση και ασφαλώς θα παραμείνει στους νέους.