Τον σκηνικό μονόλογο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», συνδυασμένος με πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και ώρα 21:00.

Στο ρόλο της Γυναίκας με τα Μαύρα, η ηθοποιός, Όλια Λαζαρίδου, την συνοδεύει η Ορχήστρα Δωματίου υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Λεμπέση.

Μια γυναίκα αναπολεί τη ζωή της μέσα από τις αναμνήσεις της. Την επισκέπτεται ένας φανταστικός νεαρός άντρας και ξεκινάει μια εξομολόγηση μιας ζωής που πέρασε. Μιας ζωής με στιγμές φωτεινές αλλά και σκοτεινές. Ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και εικόνες. Ο άντρας δεν της απαντά ποτέ. Παραμένει σιωπηλός, όπως σιωπηλά παραμένουν όλα γύρω της πια. Ένα κείμενο εμβληματικό της πρόθεσης του ποιητή να «ξανακάνει την ποίηση να βλέπεται και να ακούγεται...» όπως ο ίδιος έλεγε.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου Απόλλων και σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Συντελεστές:

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης

Διαβάζει η ηθοποιός: Όλια Λαζαρίδου

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σολίστ: Χρήστος Ζερμπίνοςακορντεόν, Δημήτρης Κουφογιώργοςκλασική κιθάρα

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

Συμπαραγωγή με την SYRIXPRODUCTIONSAM.K.E.

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Παράσταση: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 , στις 21:00

Κρατήσεις-Πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων-Τηλ.ταμείου 2610273613

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ-Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του θεάτρου