Δεν έχουν τέλος οι λοιμώξεις, οι γρίπες και τα συνάχια στα νηπιαγωγεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με γονείς, αλλά και νηπιαγωγούς που ζουν από κοντά όλη αυτή την κατάσταση η γρίπη και τα κρυολογήματα δίνουν και παίρνουν στις μικρές ηλικίες και κυρίως στα νηπιαγωγεία τα οποία πολλά από αυτά στεγάζονται σε μικρά κτίρια και σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών.

Σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν πάνω από 25 με 30 παιδιά, με το ένα να κολλάει το άλλο, ενώ αρκετοί γονείς έχουν παραπονεθεί στους εκπαιδευτικούς για αυτή την κατάσταση αφού βλέπουν ότι το παιδάκι τους δεν προλαβαίνει να γίνει καλά από την μία γρίπη και στη συνέχεια πέφτει και πάλι στο κρεβάτι.

Όπως λένε, αιτία για την αυξημένη μεταδοτικότητα σε γρίπες και ιώσεις στα νήπια, πέρα από το γεγονός ότι πλέον δεν ισχύει κανένα προστατευτικό πλαίσιο όπως υπήρχε στην πανδημία, είναι η νοοτροπία που έχουν ορισμένοι γονείς.

Γονείς που είτε γιατί εργάζονται, είτε γιατί δεν έχουν που να αφήσουν το παιδί τους το στέλνουν άρρωστο στο σχολείο και ας βλέπουν ότι έχει συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παιδάκια άθελα τους να κολλούν τους συμμαθητές τους.

Μάλιστα, τα τηλέφωνα των παιδιάτρων το τελευταίο καιρό από τους γονείς που ρωτούν ανήσυχοι για τα παιδιά τους είναι συνεχόμενα, ενώ άλλοι πάλι θέλουν να πάρουν μια άποψη για το αν θα πρέπει να κάνουν στο παιδί τους το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να το προστατεύσουν από αυτή την κατάσταση.