Το διπλοπαρκάρισμα πλέον έχει γίνει ρουτίνα για το κέντρο της Πάτρας, τόσο τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, όσο και τις μέρες που η κίνηση δεν είναι τόσο έντονη.

Δεν αναφερόμαστε απλά και μόνο στην παράνομη στάθμευση που πλέον είναι κανόνας για τους χώρους γύρω από τις κεντρικές πλατείες και τους πεζόδρομους της Πάτρας, αλλά σε οχήματα που πλέον παρκάρουν στη μέση του δρόμου.

Περιστατικά τέτοια έχουν λάβει χώρα σε πολλούς δρόμους της Πάτρας από την Κορίνθου, τη Μαιζώνος, την Γούναρη έως και την Αγίου Ανδρέου. Ο Δήμος έχοντας έρθει σε επαφή με την Τροχαία, προσπαθεί να βρει λύσεις για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του όλου φαινομένου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιστρέψει σε κεντρικές οδούς τις κορύνες που είχε αφαιρέσει παλιότερα. Άλλωστε, αυτό δείχνουν οι εργασίες που έκανε πρόσφατα στην Έλληνος Στρατιώτου, όπου και προχώρησε στην επαναταποθέτηση τους.

Το αν τώρα οι κορύνες είναι λύση για τον περιορισμό των διπλοπαρκαρισμένων, αυτό θα φανεί στην πορεία. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Οι κλήσεις της Τροχαίας από μόνες τους δεν αρκούν.