Η ανακοίνωση:

Με μια ακόμα αντεργατική και αντικοινωνική τροπολογία, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης, συμπληρώνει το «καλάθι του εργοδότη» και δη των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, αφού επιτρέπει την -«προαιρετική» για τους εργοδότες και υποχρεωτική για τους εργαζόμενους- λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Ο κ. Γεωργιάδης, γνήσιος θιασώτης της λογικής ότι όποιος έχει με το μέρος του το χρήμα έχει και τη δυνατότητα επηρεασμού της κοινής γνώμης -και κατά συνέπεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος- συνεχίζει να γεμίζει το «καλάθι του εργοδότη» με πληθώρα προσφορών και εκπτώσεων...στα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων καταστημάτων λιανικής. Το ίδιο καταστροφικές βέβαια είναι και οι συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του
εμπορίου, αφού οι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού αποτελούν πλέον επίσημα νομοθετήματα-τερατουργήματα του κ. Γεωργιάδη.
Η αποτυχία του κ. Γεωργιάδη σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής είναι πλέον δεδομένη. Το «καλάθι του νοικοκυριού» συνιστά μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης και κατευνασμού με ψέματα της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Περίτρανη απόδειξη της αποτυχίας, η εξέλιξη της ακρίβειας στη χώρα μας και η όξυνση της οικονομικής ανισότητας, σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών.
Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον κυβερνητικό του τίτλο για την εξυπηρέτηση λίγων και «καλών». Στην πραγματικότητα υπηρετεί με τις αποφάσεις του την παρασιτική επιχειρηματικότητα, η οποία βρήκε στο πρόσωπο του εκείνον τον «μπρουτάλ» πολιτικό που απροκάλυπτα και ωμά μπορεί να «σερβίρει» τα πιο σκληρά, τα πιο αντικοινωνικά σχέδιά τους.
Οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις καταδικάζουμε τη νέα τροπολογία για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και καλούμε τον κ. Γεωργιάδη, με τον ίδιο τρόπο που φέρνει αιφνιδιαστικές τροπολογίες και επιβάλει σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους αιφνίδιο «θάνατο»...είτε από την δουλειά, είτε από τα χρέη, με τον ίδιο τρόπο να φέρει τροπολογίες με πραγματικά μέτρα κατά της ακρίβειας.