Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ήταν πάντοτε αντίθετος και έδωσε αγώνες για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία. Με την κατάργηση των «άχρηστων» για εμπόρους και καταναλωτές Ενδιάμεσων Εκπτώσεων (άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α’)), δεν ισχύει πλέον η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος από 1 έως 15 Νοεμβρίου και τα καταστήματα θα έπρεπε στις 6 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Κυριακή να είναι κλειστά.

Για ακόμη όμως μια φορά οι πολυεθνικές απαιτούν και οι κυβερνώντες νομοθετούν. Το Υπουργείο Ανάπτυξης υπακούοντας στις απαιτήσεις πολυεθνικών αλυσίδων και πολυκαταστημάτων, με μια άκρως προκλητική και αιφνιδιαστική για την αγορά ειδική «νυχτερινή» διάταξη – τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία επαναφέρει από το παράθυρο το «προαιρετικό» άνοιγμα της Κυριακής στις 6/11/2022. Οποία υποκρισία! Μέχρι χθες έδιναν συμβουλές μείωσης ωραρίου για εξοικονόμηση ενέργειας και τώρα επαναφέρουν άνοιγμα και τις Κυριακές.
Ο αγώνας και η επαγρύπνηση για την προάσπιση της μικρομεσαίας τοπικής επιχείρησης απέναντι στην επέλαση των πολυεθνικών γιγάντων πρέπει να είναι συνεχής. Είναι φανερή η χωρίς προσχήματα προσπάθεια πλήρους κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών της αγοράς.

Καλούμε τα τοπικά καταστήματα να μην παρασυρθούν ανοίγοντας και δημιουργώντας αγορά στις πολυεθνικές και τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στα μεγαλοσυμφέροντα, που λεηλατούν το πενιχρό τους εισόδημα.