Είστε κεφάτη ή κεφάτος και πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς σας;

Το θυμάστε αυτό το σλόγκαν; Αν θέλετε μπορείτε να το τραγουδήσετε από εδώ και στο εξής που ξεκινάει η εφαρμογή του μέτρου του καλαθιού της νοικοκυράς, ίσα όμως για να παρηγορηθείτε και να αναπολήσετε τις παλιές καλές εποχές.

Γιατί πηγαίνοντας στο κατάστημα της επιλογής σας, βάση του μέτρου και του εργαλείου που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων στα τρόφιμα, βάζουμε στοίχημα ότι θα σας κοπεί το γέλιο.

Όποιο καλάθι και να πάρετε στην είσοδο. Βλέπετε, η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου έφερε περισσότερη γκρίνια και παράπονα, παρά έναν αέρα αισιοδοξίας και χαμόγελα.

Σύμφωνα με καταναλωτές οι φθηνές τιμές στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των 51 ειδών τροφίμων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν έχουν καν μπει στα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Υπάρχει βέβαια το περιθώριο των δύο ημερών για να μπουν. Η επίσημη ιστοσελίδα που υπάρχει για την ενημέρωση του καταναλωτή, αλλά και τις καταχωρήσεις των επιχειρήσεων για τα φθηνά προϊόντα που επιλέγουν, πέφτει κάθε τόσο.

Πέρα όμως από αυτό οι ανατιμήσεις είναι τόσο μεγάλες σε πολλά τρόφιμα και είδη που οι φθηνότερες τιμές στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι, δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα από τα δεδομένα για ένα νοικοκυριό.

Δεδομένα που καταλήγουν στο να προμηθεύεται το κάθε νοικοκυριό τα απολύτως απαραίτητα αφού τα χρήματα που έχει δεν φτάνουν για να καλύψει και τις υπόλοιπες ανάγκες.