Μαζί με την εκτόξευση της ενέργειας των καυσίμων και τη συνεχιζόμενη πτώση της δουλειάς τους, οι οδηγοί ταξί έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με τη μεταφορά των μαθητών.

Ως γνωστόν τα ταξί μεταφέρουν μαθητές των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης καθημερινά δύο φορές, από το σπίτι των παιδιών στο σχολείο τους και από το σχολείο στο σπίτι.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ένας γονιός που έχει παιδί σε τμήμα ένταξης ή σε ειδικό σχολείο και διαμένει μακριά από το σχολικό συγκρότημα, έχει το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς του μέσα από μισθώσεις που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πληρώνει το υπουργείο.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και καλούνται σε καθημερινή βάση να διανύσουν χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο τους για μάθημα.

Τα χρήματα όμως των μισθώσεων αυτών πιστώνονται στους λογαριασμούς των επαγγελματικών οδηγών με μεγάλη καθυστέρηση από το κράτος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οδηγοί ταξί τις κούρσες που εκτελούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν να τις πληρώνονται προς τον Μάιο, στο τέλος της δηλαδή.


Καλύπτουν το κόστος από την τσέπη τους

Τι σημαίνει αυτό;

Το κόστος των καυσίμων για τις διαδρομές αυτές, συν το ΦΠΑ, αλλά και των όποιων επιδιορθώσεων χρειαστεί ένα ταξί στο μεσοδιάστημα, οι οδηγοί θα πρέπει να τα βάλουν πρώτα από τη τσέπη τους και στη συνέχεια να περιμένουν τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να τα πληρωθούν.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του πετρελαίου κίνησης, αλλά και της αμόλυβδης λόγω της ενεργειακής κρίσης του δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα που αρκετοί δεν μπορούν να το καλύψουν αφού δεν έχουν τα χρήματα.

Μπαίνουν μέσα με λίγα λόγια. Ζητούν έτσι από το κράτος να κάνει ότι είναι δυνατόν, έχοντας δεδομένη την δυσμενή συγκυρία της ενεργειακής κρίσης, να πιστώσει στην φετινή χρονιά, τα χρήματα αυτά όσο γίνεται νωρίτερα, σε σύγκριση με τα περασμένα έτη.