Όπου φύγει – φύγει οι Πατρινοί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με την πόλη να μένει σχεδόν μισή από κόσμο και αμάξια στους δρόμους αφού οι περισσότεροι ολοένα και κάπου μπόρεσαν να πάνε για να ξεφύγουν από το κλεινόν άστυ.

Αν όχι για όλο το τριήμερο, σίγουρα για αποδράσεις της μιας ή των δύο ημερών, σε μέρη κοντινά, αλλά και πιο μακρινά από την Πάτρα. Αυτό άλλωστε φάνηκε και μέσα από τις φωτογραφίες αρκετών που ανέβηκαν στο facebook και στα social media.

Είδαμε Πατρινούς να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα Καλάβρυτα, από την Ναύπακτο, από χωριά των Καλαβρύτων, από τους Δελφούς, από το Αγρίνιο και την Ακαρνανία, από την ορεινή Κορινθία, από την Δημητσάνα, από τον Βόλο, από την Φωκίδα, ακόμα και από την Αράχωβα.

Μπορεί έτσι τα Καλάβρυτα να βούλιαξαν κυρίως από Αθηναίους, όμως, και οι Πατρινοί ολοένα και κάπου πήγαν. Άλλωστε  το τριήμερο ήταν τέτοιο που βόλεψε τους περισσότερους, ενώ όσοι είχαν την ευκαιρία έκαναν το τριήμερο τετραήμερο φεύγοντας από την Πάτρα από το απόγευμα της Πέμπτης.

Κάπως έτσι γέμισαν και τα χωριά της Αχαΐας από τον Ερύμανθο και τον Παναχαϊκό έως και αυτά πάν από το Αίγιο και την Ακράτα. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και το τριήμερο αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά την μετάβαση από την καλοκαιρινή περίοδο στην χειμερινή σεζόν.

Εξάλλου, τριήμερο πλέον δύσκολα θα υπάρξει τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οπότε ευκαιρία ήταν.