Συστατικά
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. σταφίδες
4 κ.γ. κανέλα
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλ. γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια, τον λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την κανέλα και ανακατεύεις καλά
Θρυμματίζεις τη ζύμη που έφτιαξες και την αφήνεις για λίγο στην άκρη
Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το βούτυρο την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Προσθέτεις το αλεύρι για όλες της χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και τα ζυμώνεις
Ρίχνεις το μείγμα με την θρυμματισμένη ζύμη και τις σταφίδες και ανακατεύεις με τα χέρια
Αλευρώνεις και βουτυρώνεις ένα ταψί ή τη φόρμα, αδειάζεις τη ζύμη και αφήνεις το κέικ να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Πηγή: tlife.gr