Το δρόμο των αποκαλύψεων παίρνει πλέον η υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, μετά και την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος αναζητά αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, μεταξύ άλλων το αδίκημα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή.

Παράλληλα από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την επιτροπή πόθεν έσχες να εξεταστεί που βρήκε ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Ανδρέας Πάτσης τα 4,3 εκατομμύρια για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ «κόκκινα» δάνεια.

Δίνουν μάλιστα έμφαση στο ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε μετά το σκάνδαλο Πάτση, όπου ο επικεφαλής της επιτροπής για το πόθεν έσχες Θανάσης Μπούρας αναφέρει ότι «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

«Η κατάσταση που ζούμε είναι απολύτως ανησυχητική. Μία διαγραφή δεν φέρνει την κάθαρση στην θεσμική έκπτωση την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβάλει στο πολίτευμα και στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «όσο για το “έγκαιρο και ουσιαστικό” των ανακλαστικών Μητσοτάκη είναι κενός λόγος και μακρινή ανάμνηση των αρχικών πανηγυρικών δηλώσεων του περί επιτελικού κράτους και αριστείας».

Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ακόμα «ότι η υπόθεση Πάτση είναι σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων εδώ και δύο χρόνια. Έχει κατατεθεί ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την οποία ο υπουργός κ. Πιερρακάκης, ουδέποτε απάντησε, ως αρμόδιος υπουργός το τονίζω, παρά τις διαψεύσεις από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν λοιπόν ένα θέμα γνωστό αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι ως εκ τούτου αναγκάσθηκε η κυβέρνηση να δράσει “ακαριαία” καλύπτοντας για μία ακόμη φορά κάτω από το χαλί τα κρίσιμα ζητήματα».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι «έχουμε να κάνουμε με μία υπόθεση με πάρα πολλές ουρές, με μία υπόθεση η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται».

Παράλληλα οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης καθώς, όπως λένε, ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα για να πει στο υπουργικό συμβούλιο.

«Τη στιγμή που η κοινωνία βράζει με τα έργα και τις ημέρες του κ. Πάτση, που εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη έβγαζε στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου και ροκάνιζε το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει και να εκτρέψει την συζήτηση».