Σε δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκονται αρκετοί ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Πάτρα και οδηγούνται σε λουκέτο καθώς καμία άλλη λύση δεν υπάρχει να τους βγάλει από το αδιέξοδο που έχουν φτάσει.

Κατά πληροφορίες από την αρχή του χρόνου έχει μπει «λουκέτο» σε 7 πρακτορεία σε όλη την πόλη, ενώ άλλα 12 είναι με πωλητήριο στις βιτρίνες.

Βρέθηκαν σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, όπως εξηγούν για δύο βασικούς λόγους.

Αρχικά μειώθηκε το ποσοστό της προμήθειάς τους από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (Πάμε Στοίχημα, Τζόκερ, Λοττο, Κίνο, κ.ο.κ.), από 8% σε 5% και στη συνέχεια ήρθαν και οι επαγγελματίες του χώρου αντιμέτωποι με τα εξωφρενικά ποσά σε λογαριασμούς ρεύματος που μόλις ανοίγεις τον φάκελο τον κλείνεις ξανά, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και τον ξανά ανοίγεις με την πεποίθηση να έχεις δει λάθος. Αλλά μάταια..

Συν τοις άλλοις, το μέλλον των πρακτορείων διαγράφεται δυσοίωνο διότι το 2023 με κυβερνητική απόφαση θα παρέχεται η δυνατότητα να παίζονται διαδικτυακά όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, γεγονός που θα σημαίνει περαιτέρω συρρίκνωση του τζίρου των πρακτόρων.

Όσο για τους αγώνες του Μουντιάλ, που πρόκειται να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, στο Κατάρ. Ειδοποιήθηκαν ότι το ποσοστό τους από το ποντάρισμα σε μονά αγωνιστικά γεγονότα μειώνεται από 3 σε 2%.

Τα χτυπήματα πολλά και δυστυχώς αρκετοί πλέον σκέφτονται το λουκέτο και ας πονά.

Την ίδια στιγμή, οι πράκτορες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΠΑΠ ώστε να αυξηθούν οι προμήθειες που λαμβάνουν και παρότι η αρχική ανταπόκριση από τον οργανισμό ήταν θετική, εντούτοις δεν έχει γίνει γνωστό το πότε και το πώς θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Όσον αφορά τους πελάτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ, φαίνεται ότι και αυτοί ολοένα και λιγοστεύουν ή όσοι συνεχίζουν να τους επισκέπτονται έχουν σφιχτό χέρι.

Ζουν με την ελπίδα της ανάκαμψης αλλά δυστυχώς τα μηνύματα που λαμβάνουν δε τους αφήνουν να αισιοδοξήσουν για πολύ...