Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση στροβιλίζεται στη δίνη που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση, εξαιτίας του πολέμου, τα ελληνικά νοικοκυριά ψάχνουν τρόπο να ζεσταθούν οικονομικά, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών.

Το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί φέτος αυξημένο και σε περισσότερους δικαιούχους αποτελεί «ανάσα» για μεγάλο αριθμό πολιτών.

Οι ημερομηνίες και το χρονοδιάγραμμα για το επίδομα θέρμανσης

-Θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία θα ξεκαθαρίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια. Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ ενώ όσοι εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται και φθάνει έως 1.600 ευρώ.

-Το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων.

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οι περυσινοί δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

-Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2022 θα πληρωθούν την προκαταβολή του επιδόματος όσοι έλαβαν και πέρυσι επίδομα και προμηθεύτηκαν πετρέλαιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο myθέρμανση από τους δικαιούχους.

-Έως 30 Δεκεμβρίου 2022 θα πληρωθούν οι νέοι δικαιούχοι για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2022.

-Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα γίνουν πληρωμές για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

-Τέλος έως τις 28 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2023.