Μετά από 2 χρόνια αποχής, το Pink the City «έβαψε» και πάλι ροζ την Πάτρα, με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, μεγάλων και μικρών, που πλημμύρισαν τους δρόμους της.

Το Pink the City, η καθιερωμένη εκδήλωση ενημέρωσης, απομυθοποίησης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιείται για 10η  συνεχή χρόνια και έγινε πλέον θεσμός για την Πάτρα. Η συμμετοχή του κόσμου φέτος, μετά από τα χρόνια της πανδημίας, πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ακόμα και τις προσδοκίες του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών με Kαρκίνο του Μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ».

Ο περίπατος των συμμετεχόντων, το γνωστό «ροζ ποτάμι», ξεκίνησε από τα Υψηλά Αλώνια και διασχίζοντας την Γούναρη, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον Μόλο, με σύνθημα «10 χρόνια…. και ΜΑΖΙ συνεχίζουμε».

Την τελετή έναρξης παρουσίασε και φέτος η κ. Χριστίνα Λαμπίρη, η Πρέσβειρας Τιμής του Pink the City αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Μεγάλη τιμή για μένα και φέτος να είμαι κοντά σας. Να είμαι κι εγώ ένας κρίκος στην αλυσίδα σας. Ένα μέλος της μεγάλης σας οικογένειας Μιας οικογένειας ανοικτής, έτοιμης, να αγκαλιάσει, να ενημερώσει, να προλάβει, να φροντίσει να αντιμετωπίσει, να πολεμήσει, να στηρίξει, να μοιραστεί. Να βρεθεί δίπλα σε κάθε μέλος της αθόρυβα και αποτελεσματικά και να μεταδώσει τη δύναμη, το σθένος, το θάρρος, την υπερηφάνεια, το φως. Να του δείξει τον τρόπο για να κάνει το μεγάλο Άλμα. Το μεγάλο Άλμα της Ζωής.”

Η  πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Στεφανάκη χαρακτηριστικά ανέφερε:

Σήμερα μετά από 2 χρόνια είμαστε και πάλι εδώ όλοι μαζί, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά μπροστά μας να γίνει….

Ολική επαναφορά στην ζωή μετά από 2 χρόνια σιωπής και ο ήλιος πάντα χρυσός χορηγός της γιορτής

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ είναι εδώ όρθιο και, χάρι σε σας, δυνατό και θέλει να συνεχίζει να προσφέρει και να είναι χρήσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής από τον κ. Γιώργο Αρτεμιάδη και το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Talking Hands.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:

  • ο Περιφερειάρχης Αχαίας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος,
  • ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κων/νος Πελετίδης,
  • ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης,
  • η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Παρασκευή Μιχαλοπούλου
  • η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης κ. Κούλα Δερεκενάρη,
  • η τέως Πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος συλλόγων, σωματείων, εταιριών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.