Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος προχωράει, όμως, με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει τα έργα για τις υποδομές που αφορούν το ποδήλατο, στην Πάτρα, δεν σταματάνε σε αυτόν.

Αναφερόμαστε βέβαια στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που είναι να διαμορφωθεί στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, έχοντας ως βάση τους τον παραλιακό ποδηλατόδρομο που φτιάχνεται από το ύψος της Κανελλοπούλου έως την Παπαφλέσσα.

Ποιοι θα είναι οι κάθετοι ποδηλατόδρομοι που θα ενώνονται με αυτόν; Βασικά πρόκειται για τρεις ποδηλατοδρόμους που ταυτόχρονα θα αποτελούν και πεζόδρομους, απαγορεύοντας την διέλευση οχημάτων, αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ο πρώτος είναι αυτός της Γεροκωστοπούλου που ήδη είναι πεζόδρομος, αλλά με τους κυβόλιθους που θα εγκατασταθούν θα πεζοδρομηθεί ολοκληρωτικά και θα έχουν σε αυτόν τα ποδήλατα έναν εξέχοντα ρόλο.

Η δεύτερη οδός που θα αποτελέσει ποδηλατόδρομο στην νέα Πάτρα είναι αυτή της Κανάρη στην οποία θα εγκατασταθούν κυβόλιθοι από την αρχή της κάτω από τα Ψηλαλώνια  έως στο τέλος της, εκεί που θα ενώνεται με τον παραλιακό.

Ο τρίτος ποδηλατόδρομος που θα ενώνεται με τον παραλιακό θα είναι αυτός της Τριών Ναυάρχων, καθώς σύμφωνα με τα σχέδια για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης το κάτω μέρος του δρόμου με τις νεραντζιές θα πεζοδρομηθεί και θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι.

Αυτοί θα είναι οι τρεις ποδηλατόδρομοι που θα ενώνονται με τον παραλιακό. Από εκεί και πέρα ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος θα διαμορφωθεί στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου από το ύψος του Μαρκάτου έως ένα τετράγωνο μετά την Παντάνασσα, αλλά και η οδός Σισσίνης στην ανάπλαση της Άνω πόλης.