Συνολικά 200.000 vouchers από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ακόμα διαθέσιμα, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τους χειμερινούς μήνες, επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Τα στοιχεία για το Samoς Pass και το Evia Pass είναι εντυπωσιακά, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Παράλληλα, τόνισε ότι καταγράφεται πολύ μεγάλη αύξηση και στην κρίσιμη παράμετρο της δαπάνης στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι αυτό αποτυπώνεται και στα εστιατόρια.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Το Πρόγραμμα αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου Προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται:

αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι),
ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.