Μάλλον έχει ξεχαστεί το έργο για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, σε μία από τις βασικές εισόδους της Πάτρας.

Το έργο για την διαμόρφωση ενός αθλητικού κέντρου και την λειτουργία των ολυμπιακών διαστάσεων πισίνας, μαζί με τα γήπεδα που ήταν να γίνουν, δεν έχει προχωρήσει και από ότι φαίνεται έχει σκαλώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο χρόνια μετά από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει ολοκληρωθεί καν η μελέτη του έργου, ενώ δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε ότι αφορά την ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα που θα το χρηματοδοτούσε.

Έτσι, έχουν μείνει όλα στα πλάνα και στα σχέδια. Πρόκειται για έναν χώρο που πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο αφού βρίσκεται σε ένα από τα "φιλέτα" της βόρειας παραλιακής ζώνης

Δίπλα από το Έλος της Αγυιάς και την Πλαζ, είναι ένας χώρος που σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται δεκάδες Πατρινούς που αθλούνται και κάνουν τη γυμναστική τους.

Η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, σπορ άμμου, παρκούρ και μιας μεγάλης πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, με βάση τα σχέδια που υπάρχουν για τον χώρο, θα έδινε στην περιοχή και γενικότερα στην Πάτρα μια άλλη προοπτική.

Όμως μέχρι ώρας το μόνο που έχει γίνει είναι κάποιες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αισθητικής του χώρου που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Τίποτα παραπάνω.

Περιμένουμε να δούμε αν τελικά το έργο αυτό για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου μπει κάποια στιγμή σε τροχιά υλοποίησης, όπως πρόβλεπε το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει από κοινού και μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα τότε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.